Új elöljáró a Krisztus Légiója élén

2005. január 25., kedd | 11:58

Vatikán: Az 1941-ben alapított szerzetes kongregáció, a Krisztus Légiója január 22-én, szombaton új generális atyát választott, a 47 éves Álvaro Corcuera Martínez del Rio személyében. A még élő alapító, Marcial Maciel atya elhárította újraválasztását a kongregáció élére, részben idős korára való tekintettel, részben pedig azért, mert még életében szeretné látni, hogy utóda vezetése alatt hogyan bontakozik tovább a 63 év óta működő Krisztus Légiója Kongregáció.

A káptalanra összegyűlt szerzetesek Corcuera atyát tartották az ideális személynek arra, hogy folytassa a ma már 84 éves alapító, Marcial Maciel művét. A Krisztus Légiója Kongregációhoz 650 pap tartozik, a papságra készülők száma pedig meghaladja a 2500-at. A kongregáció 1983-ban kapta meg a hivatalos egyházi jóváhagyást.

A Légiós karizmából született meg a Regnum Christi mozgalom, melynek lelkiségét a világ minden részén 65 ezer személy tekinti magáénak, világi férfiak, nők, papok és diakónusok.

Álvaro Corcuera Martínez del Rio atya az alapítóhoz hasonlóan mexikói származású. 1987 óta vezető szerepet játszott a kongregáció római központjában. Mielőtt belépett volna a rendbe a Regnum Christi mozgalom tagja volt. Tanulmányait Mexikóban és a római pápai egyetemeken végezte. 1993 és 2000 között a Krisztus Légiója által vezetett Regina Apostolorum Pápai Egyetem rektori tisztét is viselte.

VR/MK

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda