Új elöljáró a Krisztus Légiója élén

2005. január 25. kedd, 11:58

Vatikán: Az 1941-ben alapított szerzetes kongregáció, a Krisztus Légiója január 22-én, szombaton új generális atyát választott, a 47 éves Álvaro Corcuera Martínez del Rio személyében. A még élő alapító, Marcial Maciel atya elhárította újraválasztását a kongregáció élére, részben idős korára való tekintettel, részben pedig azért, mert még életében szeretné látni, hogy utóda vezetése alatt hogyan bontakozik tovább a 63 év óta működő Krisztus Légiója Kongregáció.

A káptalanra összegyűlt szerzetesek Corcuera atyát tartották az ideális személynek arra, hogy folytassa a ma már 84 éves alapító, Marcial Maciel művét. A Krisztus Légiója Kongregációhoz 650 pap tartozik, a papságra készülők száma pedig meghaladja a 2500-at. A kongregáció 1983-ban kapta meg a hivatalos egyházi jóváhagyást.

A Légiós karizmából született meg a Regnum Christi mozgalom, melynek lelkiségét a világ minden részén 65 ezer személy tekinti magáénak, világi férfiak, nők, papok és diakónusok.

Álvaro Corcuera Martínez del Rio atya az alapítóhoz hasonlóan mexikói származású. 1987 óta vezető szerepet játszott a kongregáció római központjában. Mielőtt belépett volna a rendbe a Regnum Christi mozgalom tagja volt. Tanulmányait Mexikóban és a római pápai egyetemeken végezte. 1993 és 2000 között a Krisztus Légiója által vezetett Regina Apostolorum Pápai Egyetem rektori tisztét is viselte.

VR/MK

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
a-pasztor-feladata-hogy-gyogyitsa-baranyok-sebeit-tagle-biboros-eloadasa
A pásztor feladata, hogy gyógyítsa a bárányok sebeit – Tagle bíboros előadása

Csütörtök óta tart a Vatikánban a püspökök négynapos tanácskozása a kiskorúak védelméről az Egyházban. Plenáris előadások és kiscsoportos összejövetelek váltják egymást.

06:34
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

2019. február 22. péntek