Új főszerkesztő a Magyar Kurír élén

Hazai – 2013. október 1., kedd | 9:03

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján október 1-től Kuzmányi István veszi át a Magyar Kurír vezetését.

Kuzmányi István 1978. május 10-én született Nagyváradon. Az esztergomi ferences gimnáziumban érettségizett, 2001-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerzett teológus diplomát.

Megszakításokkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat főmunkatársaként dolgozott.

Több mint két évet élt Litvániában. 2005-től kezdett publikálni a balti országokban szerzett tapasztalatairól: kulturális és egyházi témájú írásai többek között az Új Emberben jelentek meg. Három könyve jelent meg, két balti útikönyv és egy Erdő Péter bíborossal készült riportkönyv.

Házas, két gyermek édesapja.

Kuzmányi István, megköszönve Neumayer Katalinnak közel húsz éves munkáját, az általa hagyott gazdag és élő örökség, valamint a XVI. Benedek pápa által a tömegtájékoztatás 47. világnapjára írt üzenetben megfogalmazottak alapján, a főszerep helyett a szolgálat szellemében kívánja folytatni a Magyar Kurír vezetését. „A mi életünkben az Úr kegyelme, hogy a jó hír közvetítői lehetünk. Keressük az igazságot, hogy megoszthassuk másokkal” – vallja hírportálunk új főszerkesztője.

Kuzmányi István köszönetét fejezi ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának, különösen Erdő Péter bíborosnak a bizalomért, mellyel őt a Magyar Kurír vezetésére méltónak találták.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!