Új református templomot építenek Debrecenben

Hazai – 2011. október 5., szerda | 9:27

A százhúsz férőhelyes templom a debreceni Lencz-telepen épül. Ünnepélyes alapkőletétele október 8-án kerül sor. Az új templomot 2013-ban szeretnék átadni.

Az ünnepélyes esemény szombaton délután 14 órakor kezdődik a Monostorpályi út és a Cseresznye utca sarkán található telken. Az alapkövet Bölcskei Gusztáv püspök és Kósa Lajos polgármester helyezik el. Az ünnepi istentiszteleten Bölcskei Gusztáv hirdet igét.

A  munkálatok megkezdését előzetes felmérés előzte meg, amely szerint az ott lakó emberek döntő többsége örömmel fogadná, ha egy új templom épülne a városrészükben. Több mint kétszáz család jelezte, hogy szívesen tartozna az új gyülekezethez.

A templom a tervek szerint hatvan millió forintból épül meg, ennek egyharmadát a Debreceni Református Egyházmegye templomépítésre elkülönített alapból fedezi, az egyházkerület hat millió forinttal támogatja idén a munkálatokat, a kerekestelepi gyülekezet pedig egy millió forinttal. A templomot 2013-ban szeretnék átadni.

A területen már bekötötték a közműveket, és a tervek szerint még ebben az évben engedélyeztetik a megtervezett épület kivitelezését és befejezik az alapozást. Jövőre tervezik megépíteni a teljes épületszerkezetet, úgy, hogy 2013-ra a belső kivitelezési munkák maradjanak.

Magyar Kurír