Újjáalakult a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom

Hazai – 2012. május 2., szerda | 17:02

Mindszenty József bíboros indította el 1946-ban az engesztelő mozgalmat, amely – mivel célja az életjavítás, a megtérés, Isten akaratának teljesítése – azóta sem vesztett aktualitásából.

Április 27-én, Kovacsics Mária Natália nővér halálának huszadik évfordulóján, Regőczi István atya tiszteletbeli elnökletével, a Kútvölgyi-kápolnában hivatalosan is megalakult a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom. A mozgalom hivatása, hogy összefogja az engesztelő közösségeket és hirdesse: az Egyháznak szívügye, az evangéliumi küldetés lényege az engesztelés. A keresztségben újjászülető, a szentségek, az imádság és a tevékeny hit által Istenhez térő ember minden olyan cselekedetével engeszteli a Mindenhatót, amellyel elszakad a rossztól, a bűntől.

Az alakuló ülés tagjai megválasztották az egyesület tisztségviselőit. Az Egyesület elnöke Köteles László, Komlóska község polgármestere, titkára Balázs Attila történész, felügyelőbizottságának elnöke Gubicza Katalin óvónő. A Világ Királynője Engesztelő Mozgalom egyesületi formában fog működni, folytatva a régi egyházi egyesületek hagyományát. Anyagi forrásait a vele szorosan együttműködő, már korábban megalakult Világ Királynője Engesztelő Mozgalomért Alapítvány biztosítja. Az egyesület minden civil és egyházi személy, valamint szervezet számára nyitott, a határokon belül és azokon túl – tájékoztatta szerkesztőségünket Gubicza Katalin.

Jelentkezés, információ: engeszteles[kukac]gmail.com
Tel.: 06/20/967 3988
Tel./Fax: 23/788 499

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!