Újmisével ünnepelték a búcsút Diósgyőrben

2017. szeptember 11. hétfő 15:10

Szeptember 10-én ünnepelték a a Mária neve tiszteletére szentelt diósgyőri templom búcsúját. Az ünnepi szentmisét Maksó Péter káplán mutatta be, aki a szertartás végén újmisés áldásban részesítette a jelenlevőket.

 

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

A búcsúi szentmisét a templomkertben felállított szabadtéri oltárnál tartották: számos hívő ünnepelt együtt a diósgyőri közösséggel, köztük Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és több önkormányzati képviselő is.

Maksó Péter szentbeszédében a búcsú jelentéséről és a fatimai jelenések századik évfordulója kapcsán a rózsafüzér-imádság erejéről és fontosságáról beszélt. A szentmise és a körmenet után újmisés áldást adott a nagy melegben is kitartó résztvevőkre.

Délután a plébánia előtt felállított színpadon zenés műsorral várták az érdeklődőket, amelyen felléptek a Kisboldogasszony Óvoda ifjai, a diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai mellett a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes fiataljai, valamint az Illés Emlékzenekar.

Forrás: Gróf Lajos

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ketezren-vettek-reszt-mariapocsi-ciganybucsun
Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök
ferenc-papa-ha-hibazol-kelj-fel-nincs-emberibb-mint-hibakat-elkovetni
Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!

Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 20. szerda