Újmisével ünnepelték a búcsút Diósgyőrben

2017. szeptember 11. hétfő 15:10

Szeptember 10-én ünnepelték a a Mária neve tiszteletére szentelt diósgyőri templom búcsúját. Az ünnepi szentmisét Maksó Péter káplán mutatta be, aki a szertartás végén újmisés áldásban részesítette a jelenlevőket.

 

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

A búcsúi szentmisét a templomkertben felállított szabadtéri oltárnál tartották: számos hívő ünnepelt együtt a diósgyőri közösséggel, köztük Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és több önkormányzati képviselő is.

Maksó Péter szentbeszédében a búcsú jelentéséről és a fatimai jelenések századik évfordulója kapcsán a rózsafüzér-imádság erejéről és fontosságáról beszélt. A szentmise és a körmenet után újmisés áldást adott a nagy melegben is kitartó résztvevőkre.

Délután a plébánia előtt felállított színpadon zenés műsorral várták az érdeklődőket, amelyen felléptek a Kisboldogasszony Óvoda ifjai, a diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai mellett a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes fiataljai, valamint az Illés Emlékzenekar.

Forrás: Gróf Lajos

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-bencesek-helyzeterol-partallami-diktatura-idejen
Könyv jelent meg a bencések helyzetéről a pártállami diktatúra idején

Január 22-én, hétfőn délelőtt a Magyar Nemzeti Levéltárban mutatták be a „Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I.” című tanulmánykötetet. A rendezvényen betegség miatt nem tudott jelen lenni Várszegi Asztrik püspök, leköszönő főapát.

2018. január 22. hétfő
ferenc-papa-fiataloknak-jezus-elott-nem-kell-photoshoppolni-szivedet
Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

2018. január 22. hétfő