Újmisével ünnepelték a búcsút Diósgyőrben

2017. szeptember 11. hétfő 15:10

Szeptember 10-én ünnepelték a a Mária neve tiszteletére szentelt diósgyőri templom búcsúját. Az ünnepi szentmisét Maksó Péter káplán mutatta be, aki a szertartás végén újmisés áldásban részesítette a jelenlevőket.

 

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

A búcsúi szentmisét a templomkertben felállított szabadtéri oltárnál tartották: számos hívő ünnepelt együtt a diósgyőri közösséggel, köztük Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és több önkormányzati képviselő is.

Maksó Péter szentbeszédében a búcsú jelentéséről és a fatimai jelenések századik évfordulója kapcsán a rózsafüzér-imádság erejéről és fontosságáról beszélt. A szentmise és a körmenet után újmisés áldást adott a nagy melegben is kitartó résztvevőkre.

Délután a plébánia előtt felállított színpadon zenés műsorral várták az érdeklődőket, amelyen felléptek a Kisboldogasszony Óvoda ifjai, a diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai mellett a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes fiataljai, valamint az Illés Emlékzenekar.

Forrás: Gróf Lajos

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek