Újmisével ünnepelték a búcsút Diósgyőrben

2017. szeptember 11. hétfő 15:10

Szeptember 10-én ünnepelték a a Mária neve tiszteletére szentelt diósgyőri templom búcsúját. Az ünnepi szentmisét Maksó Péter káplán mutatta be, aki a szertartás végén újmisés áldásban részesítette a jelenlevőket.

 

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

A búcsúi szentmisét a templomkertben felállított szabadtéri oltárnál tartották: számos hívő ünnepelt együtt a diósgyőri közösséggel, köztük Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és több önkormányzati képviselő is.

Maksó Péter szentbeszédében a búcsú jelentéséről és a fatimai jelenések századik évfordulója kapcsán a rózsafüzér-imádság erejéről és fontosságáról beszélt. A szentmise és a körmenet után újmisés áldást adott a nagy melegben is kitartó résztvevőkre.

Délután a plébánia előtt felállított színpadon zenés műsorral várták az érdeklődőket, amelyen felléptek a Kisboldogasszony Óvoda ifjai, a diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai mellett a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes fiataljai, valamint az Illés Emlékzenekar.

Forrás: Gróf Lajos

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek
legyunk-huszezren-fabry-kornel-videoban-is-hiv-kozos-szentsegimadasra
Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek