Uniós és érsekségi támogatásból újult meg Háromhuta temploma

2010. július 23. péntek 08:58

Ternyák Csaba érsek július 25-én, vasárnap délelőtt 11 órakor megáldja Háromhuta felújított templomát, és búcsúi szentmisét mutat be. A templom felújítását az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap 12 millió 192 ezer Ft pályázati támogatásban részesítette.

Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere elmondta, hogy a szlovák származású, 149 lelkes kistelepülés templomának belső felújításához az Egri Főegyházmegye, a Háromhutáért Alapítvány, és az egyházközség hívei is hozzájárultak. Szőke Gábor tolcsvai plébános kéthetente vasárnap mutat be szentmisét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen. A vasárnapi szentmiséken a település lakosságának körülbelül a fele vesz részt.

Fehér János/Magyar Kurír

Kép: www.haromhuta.hu

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
-falaidra-jeruzsalem-oroket-allitottam-szent-anyos-puspok-unnepe-tihanyban
„Falaidra Jeruzsálem, őröket állítottam…” – Szent Ányos püspök ünnepe Tihanyban

A Tihanyi Bencés Apátság társvédőszentjére, Szent Ányos püspökre emlékeztek ünnepének előestéjén, november 16-án a tihanyi bencések és az egyházközség hívei barátaikkal és vendégeikkel – pannonhalmi, győri és bakonybéli szerzetestestvéreikkel; csornai premontreiekkel és zirci ciszterciekkel, egyházmegyés paptestvérekkel, a veszprémi szeminárium elöljáróival és növendékeivel és a bencés öregdiákokkal.

16:02
emlekules-arpad-hazi-szent-margit-tiszteletere-budapesten
Emlékülés Árpád-házi Szent Margit tiszteletére Budapesten

Árpád-házi Szent Margit szentté avatásának 75. évfordulója alkalmából ünnepi emlékülést szervezett a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony-plébánia november 17-én Budapesten, a margitszigeti Danubius Grand Hotelben.

13:15