Uniós és érsekségi támogatásból újult meg Háromhuta temploma

2010. július 23. péntek 08:58

Ternyák Csaba érsek július 25-én, vasárnap délelőtt 11 órakor megáldja Háromhuta felújított templomát, és búcsúi szentmisét mutat be. A templom felújítását az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap 12 millió 192 ezer Ft pályázati támogatásban részesítette.

Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere elmondta, hogy a szlovák származású, 149 lelkes kistelepülés templomának belső felújításához az Egri Főegyházmegye, a Háromhutáért Alapítvány, és az egyházközség hívei is hozzájárultak. Szőke Gábor tolcsvai plébános kéthetente vasárnap mutat be szentmisét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen. A vasárnapi szentmiséken a település lakosságának körülbelül a fele vesz részt.

Fehér János/Magyar Kurír

Kép: www.haromhuta.hu

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek