Uniós és érsekségi támogatásból újult meg Háromhuta temploma

2010. július 23., péntek | 8:58

Ternyák Csaba érsek július 25-én, vasárnap délelőtt 11 órakor megáldja Háromhuta felújított templomát, és búcsúi szentmisét mutat be. A templom felújítását az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap 12 millió 192 ezer Ft pályázati támogatásban részesítette.

Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere elmondta, hogy a szlovák származású, 149 lelkes kistelepülés templomának belső felújításához az Egri Főegyházmegye, a Háromhutáért Alapítvány, és az egyházközség hívei is hozzájárultak. Szőke Gábor tolcsvai plébános kéthetente vasárnap mutat be szentmisét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen. A vasárnapi szentmiséken a település lakosságának körülbelül a fele vesz részt.

Fehér János/Magyar Kurír

Kép: www.haromhuta.hu

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

13:01
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő