Váckisújfalun is megrendezték a Nyitott Templomok Napját

Kishírek – 2017. szeptember 20., szerda | 16:27

Hetedik alkalommal került megrendezésre szeptember szeptember 16-án az Ars Sacra Fesztivál rendjéhez igazodva a Nyitott Templomok Napja Váckisújfalun.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az eleredő eső ellenére már reggel nyolc órakor gyülekeztek a Szent András-templom előtt a program segítői: sátrat állítottak, üstházat hoztak, asztalokat és padokat cipeltek, vagy éppen hagymát és krumplit hámoztak az ebédhez.

A nap kezdetén tartott szentmise első részében felelevenítették a terménymegáldó litánia hagyományát, melyre évtizedek óta nem volt példa a településen. A szertartást Balogh Péter Piusz, a Gödöllői Premontrei Perjelség kormányzó perjele tartotta. A szentmise után Balogh Péter Piusz előadást tartott a premontrei rend alapítójáról, Szent Norbertről, valamint betekintést adott a rend mai életébe, Nagyváradtól Jászóig, Gödöllőn át Zsámbékig.

Délre az időjárás kedvezően alakult, ezért a templomkertben látták vendégül a résztvevőket. Az ebédet kulturális programok követték: Czene Ágnes, Fülöp Ferenc-díjas néptáncos-előadó közreműködésével Szent László királyra emlékezett, majd a nap zárásaként Kodály Zoltán munkássága előtt tisztelegtek: Varga Márton kántor-karvezető instruálásával hangzott fel Kodáy Esti dala.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria