Vatikán: elégtelen az FSSPX válasza

Kitekintő – 2012. március 21., szerda | 12:13

Nem elég a doktrinális problémák meghaladására a X. Szent Piusz Papi Társaság (FSSPX) válasza a Vatikán doktrinális preambulumára – írja a Catholic Herald. 

A pénteken közzétett közleményben a Vatikán arra kéri Bernard Fellayt, az FSSPX vezetőjét, hogy tisztázza álláspontját a létező törésvonalak meghaladása érdekében. 

A Vatikán az általa a 2011 szeptemberében közzétett doktrinális preambulum elfogadásához kötötte az FSSPX-szel évek óta folyó tárgyalások folytatását. Fellay novemberben viszont leszögezte: a dokumentum elfogadásához abban bizonyos módosításokra van szükség a társaság álláspontja szerint. Januárban az FSSPX azt írta Rómának, hogy lesz egy kezdeményezése – írja a Catholic Herald. 

A New Liturgical Movement és a Rorate Caeli blog közzétette Nicola Bux atya, a pápához közel álló liturgikus (akinek két könyve nemrég itthon is megjelent egy kötetben, és ez alkalomból hazánkban járt) levelét az FSSPX-hez, amiben felszólítja őket, hogy használják ki az alkalmat és lépjenek egységre a pápával, aki számos gesztust tett feléjük.

Magyar Kurír

(szg)