Véget ért a Szuverén Máltai Lovagrend 29. Nemzetközi Ifjúsági Mozgássérült Tábora

Hazai – 2012. augusztus 11., szombat | 11:58

Nagy siker volt a tábor, amelynek során valamennyi résztvevő lelkesedéssel és boldogan fogadta a programokat, a jó időt, a magyaros vendéglátást.

Augusztus 10-én délután szentmisével és záróünnepséggel fejeződött be a Szuverén Máltai Lovagrend 29. Nemzetközi Ifjúsági Mozgássérült Tábora Balatonföldváron.

A találkozóra 22 országból 170 fogyatékkal élő, köztük – rekordszámú - 110 kerekes székes fiatal érkezett. A végső összesítés szerint kísérőkkel és önkéntesekkel együtt 480-an, a néhány napra idelátogató vendégekkel együtt 550-en vettek részt a táborban.

A záró szentmisét Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, a Szuverén Máltai Lovagrend káplánja mutatta be Kozma Imre atyával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökével és a nemzeti delegációk papjaival koncelebrálva. Asztrik főapát a nap szentjének, Szent Lőrincnek életéből vett eseményre utalva azt mondotta a jelenlévőknek, hogy ők az Egyház kincsei, az Egyház gazdagsága.

Nagy siker volt a tábor, amelynek során valamennyi résztvevő lelkesedéssel és boldogan fogadta a programokat, a jó időt, a magyaros vendéglátást, a nemzeti hovatartozástól, nyelvi különbségektől függetlenül is mindenki számára egyszerűen közérthető nyelvet, a szeretetet.

Ízelítő található a tábor életéből a tábor honlapján.

A péntek esti záróünnepségen Kozma Imre atya elmondta, hogy a magyarországi tábor azért sikerülhetett ilyen jól, mert nemcsak országunkban, hanem szívünkben is helyet adtunk a hozzánk érkező fiataloknak. Így búcsúzott a résztvevőktől: „úgy térjetek haza, hogy tudjátok ,nem vendégek voltatok, hanem egy nagy család tagjai!” A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének nevében Ugron Imre ispotályos mondott köszönetet a szervezőknek, az önkénteseknek, a tábor támogatóinak és minden részvevőnek.

A beszédek elhangzása után levonták a tábori zászló és a vándor Mária-ikonnal együtt átadták a következő máltai Nemzetközi Ifjúsági Mozgássérült Tábor rendezőjének, Írország képviselőinek.

A jövő évi táborra 2013. augusztus 10-16. között kerül sor, részletes információk az alábbi   honlapon olvashatók.

Varga János/Magyar Kurír