Vérrel könnyező Szűzanya-szobor Indiában

Kitekintő – 2012. augusztus 7., kedd | 14:39

Zarándokok ezrei keresik fel azt a Szűzanya-szobrot, amely július 14-én kezdett vérrel könnyezni egy karmelita rendház kápolnájában – olvasható az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia honlapján.

A ghaziabadi Szeplőtelen Szűz Máriáról elnevezett kármelita rendházban történt eseményt elsőként egy cselédlány vette észre, aki takarítani ment a kápolnába. „Amikor le akartam törölgetni a Szűzanya-szobrot, láttam, hogy vér jön a szeméből. Felsikoltottam, nem hittem a szememnek, próbáltam lemosni a vért a szoborról, de csak folyt tovább.”

A házfőnök, Joy Kizhakkayil atya utólag elmondta: „Mikor beléptem a kápolnába, a cselédlány a szoborba kapaszkodva reszketett, és hangosan könyörgött a Szűzanyához.” A vért az Újdelhi Összindiai Orvostudományi Intézet (AIIMS) éppen a rendházban tartózkodó főnővére is látta és tapintotta. A hír gyorsan terjedt. Estig közel háromezer ember érkezett a helyszínre; a tömeg miatt a rendőrséget is ki kellett hívni.

Július 15-én, vasárnap, amikor a házfőnök misézni ment a kápolnába, az esemény megismétlődött. „Ezúttal erősen ömlött a vér, az asztalra is lefolyt” - mondta el a házfőnök. Hozzátette: mintát vettek belőle, amelyet a közeli Szent József kórházban elemeztettek. „A laboreredmény szerint a vér B pozitív” – mondta.

A szobrot néhány hónapja vette a kármelita közösség az újdelhi Szent Pál Központtól – olvasható az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia honlapján.


Magyar Kurír

(mk)