Világhálón a Váci Egyházmegyei Könyvtár

Hazai – 2012. július 19., csütörtök | 17:01

Július 16-án, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén Beer Miklós megyéspüspök elindította a Váci Egyházmegyei Könyvtár önálló honlapját.

Hiszem, hogy az Úristen ránk bízta mindazt, amit Könyvtárunk megőrzött történelmünk sok-sok megpróbáltatása között, és ami egyáltalán megmaradt. Hiszem, hogy az Úristen bízik bennünk, hogy jó gazdái leszünk a ránk bízott értékeknek, olyan gazda, aki kincseiből előhoz újat és régit egyaránt. A most induló honlapunkkal mi is szeretnénk felkínálni kincseinket, féltve őrzött drága könyveinket - e szavakkal indította útjára Dr. Beer Miklós megyéspüspök 2012. július 16-án, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén a Váci Egyházmegyei Könyvtár önálló honlapját
 
A püspök hozzátette: a számítástechnika robbanásszerű fejlődésének pozitív hozadéka, hogy létrejöttek olyan infokommunikációs technológiák, melyek megkönnyítik ezt a munkát. Ilyen eszköz az internet is. A egyházmegyei könyvtár honlapja, azzal a céllal készült, hogy felhívja a figyelmet az itt őrzött kulturális örökségre, információt adjon a könyvtárról és annak szolgáltatásairól, a könyvtárban őrzött szellemi kincsek elérhetővé tételével segítséget nyújtson az egyházmegye papságának,  híveinek és nem utolsósorban lehetőséget biztosítson a tudományos igényű- és az informális ismeretek megszerzésére egyaránt. 

A honlappal kapcsolatos észrevételeket a könyvtár honlapján található üzenet gombra kattintva, illetve a vendégkönyvbe írva juttathatják el a könyvtár munkatársaihoz.

Váci Egyházmegye/Magyar Kurír