Villám csapott a Szent Péter-bazilikába Rózsafüzér Királynője ünnepén

Kitekintő – 2016. október 11., kedd | 17:24

Hatalmas villám csapott a Szent Péter-bazilika kupolájába október 7-én reggel, Rózsafüzér Királynője, más néven Olvasós Boldogasszony napján. Az ünnep eredetileg nem csupán a Mária-ájtatossághoz kapcsolódik, hanem egy történelmi eseménynek, a lepantói csatának állít emléket.

A villám körülbelül 9 óra 20 perckor csapott a bazilikába, amikor heves vihar haladt át Róma fölött. A vatikáni csendőrség megerősítette a hírt. Kárt nem jelentettek.

Néhányan, akik a Vatikán közelében tartózkodtak, érezték a villámcsapás erejét. „Minden megrázkódott. Éreztem a tüdőmben. Olyan volt, mintha egy pillanatra kiszorították volna a levegőt” – mesélte egy kávézó tulajdonosa.

Ez a szinte derült égből jött villámcsapás felidézte 2013. február 11-ét, amikor – szintén egy Mária-ünnepen, a Lourdes-i Szűzanya napján – ugyancsak váratlanul villám ütött a Szent Péter-bazilikába, néhány órával azután, hogy XVI. Benedek bejelentette, lemond a pápaságról.

Az október 7-i ünnepet Szent V. Piusz pápa rendelte el Győzelmes Boldogasszony néven a lepantói tengeri csata (1571. október 7.), illetve a törökök fölötti győzelem emlékéül, mivel a diadalt a rózsafüzér imádságnak, illetve a Szűzanya közbenjárásának tulajdonították.

Forrás és fotó: Aleteia.org

Magyar Kurír
(sza)

Kapcsolódó fotógaléria