Visszatekintés a panamai ifjúsági világtalálkozóra

2019. február 13., szerda | 14:45

Január 22. és 27. között a közép-amerikai Panamában rendezték az ifjúsági világtalálkozót (IVT), amelyre a Szentatya is ellátogatott. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből hat fiatal csatlakozott a magyar delegációhoz. Szilágyi Eszter írt a találkozón szerzett élményeiről.

„A kornak, melyben élünk, nem díványfiatalokra van szüksége, hanem cipőt, sőt még inkább, bakancsot húzott fiatalokra.” Ezzel a gondolattal indított minket útnak Ferenc pápa a krakkói ifjúsági világtalálkozón. Mi hallgattunk a szavára, majd két és fél évvel később „bakancsot húztunk” és Panamáig repültünk, hogy ismét magunkba szívjuk az ifjúság együtt haladásának buzdító erejét.

A panamai IVT és a Costa Rica-i előtalálkozó egyszerre volt hitéleti megerősödés, kulturális megismerés, természeti csoda, társadalmi tapasztalás, közösségi és istenélmény. Hogyan is épült fel ez a majd’ kéthetes zarándoklat?

A részletes beszámolót ITT olvashatják.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap