XVI. Benedek delegátust nevezett ki a Krisztus Legionáriusai Kongregációhoz

2010. július 12., hétfő | 11:19

Július 9-én a Szentatya Velasio de Paolis érseket, scalabriánus szerzetest, a Szentszék Gazdasági Ügyei Prektúrájának elnökét nevezte ki a kongregáció pápai delegátusává.

A delegátus joghatóságát magyarázó szóvivői nyilatkozat szerint De Paolis érsek mielőbb személyesen találkozik a kongregáció jelenlegi elöljáróival. A delegátus tartja a kapcsolatot a legionáriusokkal, ő rendelkezik a kapcsolattartás módjairól, időpontjáról és formájáról a pápától kapott küldetés főbb irányelvei szerint; ő hozza meg a döntést is annak a bizottságnak a létrehozásáról, amelynek az lesz a szerepe, hogy megvizsgálja a Krisztus Legionáriusai Kongregáció konstitúcióit.

A Szentatya ezen intézkedésének célja, hogy az egyház megfelelő segítséget nyújtson a kongregációnak a megújulás és a megtisztulás fáradságos útján. A delegátus kinevezésének tervét május elsején jelentették be azon ülést követően, amelyet a Vatikánban tartottak a kongregációnál apostoli vizitációt tevő öt főpásztor részvételével.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Vatikán
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda