XVI. Benedek delegátust nevezett ki a Krisztus Legionáriusai Kongregációhoz

2010. július 12. hétfő, 11:19

Július 9-én a Szentatya Velasio de Paolis érseket, scalabriánus szerzetest, a Szentszék Gazdasági Ügyei Prektúrájának elnökét nevezte ki a kongregáció pápai delegátusává.

A delegátus joghatóságát magyarázó szóvivői nyilatkozat szerint De Paolis érsek mielőbb személyesen találkozik a kongregáció jelenlegi elöljáróival. A delegátus tartja a kapcsolatot a legionáriusokkal, ő rendelkezik a kapcsolattartás módjairól, időpontjáról és formájáról a pápától kapott küldetés főbb irányelvei szerint; ő hozza meg a döntést is annak a bizottságnak a létrehozásáról, amelynek az lesz a szerepe, hogy megvizsgálja a Krisztus Legionáriusai Kongregáció konstitúcióit.

A Szentatya ezen intézkedésének célja, hogy az egyház megfelelő segítséget nyújtson a kongregációnak a megújulás és a megtisztulás fáradságos útján. A delegátus kinevezésének tervét május elsején jelentették be azon ülést követően, amelyet a Vatikánban tartottak a kongregációnál apostoli vizitációt tevő öt főpásztor részvételével.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Vatikán
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
a-biblia-uzenete-atkelni-sajat-voros-tengeremen
Átkelni saját „Vörös-tengeremen”

Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,27–38)

16:00