XVI. Benedek pápa szeptemberben Libanonba látogat

2012. április 10., kedd | 9:08

A Libanoni Köztársaság elnöksége és a helyi katolikus püspöki konferencia kommunikációs bizottsága húsvét vasárnapján bejelentette a hírt, hogy a pápa apostoli látogatást tesz a közel-keleti országban szeptember 14. és 16. között, a régióról tartott püspöki szinódus utáni apostoli buzdítás közzététele alkalmából.

A Közel-Kelettel foglalkozó szinódust 2010. október 10. és 24. között tartották a Vatikánban A katolikus egyház a Közel-Keleten: szeretetközösség és tanúságtétel. „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke” (ApCsel 4,32) címmel.

A hír bejelentése után a Libanoni Köztársaság elnöksége arab nyelvű sajtóközleményt adott ki. Ebben hangsúlyozza, hogy az ország államfőjének meghívására XVI. Benedek hivatalos látogatást tesz Libanonban. Ez az út elmélyíti a két államot egymáshoz fűző történelmi kapcsolatokat.

Boulos Matar bejrúti érsek sajtóközleménye szerint az egyházi hierarchia meghívását elfogadva a Szentatya lelkipásztori látogatásra érkezik majd Libanonba. Útja alkalmával XVI. Benedek aláírja a közel-keleti egyházhoz szóló apostoli buzdítását. Találkozik az ország világi és egyházi vezetőivel és a libanoni fiatalok képviselőivel. A pápa szentmisét mutat be Bejrútban, amely során átadják az új apostoli buzdítás példányait.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
isten-hatar-tuloldalan-var-gorfol-tibor-irasa-jean-vanier-halalara
Isten a határ túloldalán vár – Görföl Tibor írása Jean Vanier halálára

Mi történik, amikor meghalunk? „Azt hiszem, nyugovóra térünk. Majd felébredünk, és fény vesz körül minket... Hirtelen megpillantunk egy arcot. Találkozunk valakivel. Nem válunk eggyé, de kapcsolatban vagyunk. Egyszer csak ráébredünk, hogy ez a személy szeret minket.”

2019. május 19., vasárnap
ferenc-papa-jezus-szeretetevel-azokat-is-szeretni-tudjuk-akik-bantottak-bennunket
Ferenc pápa: Jézus szeretetével azokat is szeretni tudjuk, akik bántottak bennünket!

Május 19-én a vasárnapi evangélium alapján a Szentatya Jézus új parancsának értelméről elmélkedett a déli Mária-ima elimádkozását megelőzően.

2019. május 19., vasárnap