Keltsd életre a templomodat! – Kihirdetjük meseíró pályázatunk eredményét

2018. december 2., vasárnap | 18:00

Meseíró pályázatunkban arra kértük a gyerekeket, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán „keltsék életre” templomukat. Szebbnél szebb mesék érkeztek hozzánk hazánk minden tájáról és határainkon túlról.

A pályázatra érkezett legszebb mesék már olvashatók a Magyar Kuríron. Ezek közül választotta ki a zsűri a három nyertes művet, valamint egy különdíjast. A meséket Mihályi Anikó, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium magyartanára és Borsodi Henrietta, a Magyar Kurír szerkesztője értékelték, a nyertesekről Berg Judit meseíró döntött.

I. helyezést ért el Juhász Adél Mária A palotai pelikán című, a várpalotai Nagyboldogasszony-templom életre kelő állatábrázolásairól írt meséje.

II. helyezést ért el Cseh Milán Bűntény a Szent Anna-székesegyházban című meséje, melynek cselekménye a debreceni székesegyházban található torinói lepel másolat körül bonyolódik.

III. helyezést ért el Bérci Dorka Boldogság című meséje, amelyben a kapuvári Szent Anna-templomban ábrázolt szentek kelnek életre egy pókocska kedvéért.

Különdíjat kapott Kopasz Linda, aki óvodás és édesanyjának mondta tollba Három állatka kalandja a templomban című meséjét a budapesti Magyar Szentek templomáról.

A nyertes mesék íróinak könyvutalványokat küldünk, emellett ők is és a különdíjas is ajándékcsomagot kapnak: egy-egy mesekönyvet, melyet Berg Judit ajánlott fel, valamint a budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templom ajándékait.

Minden pályázónak oklevelet küldünk. 

Szeretettel gratulálunk a nyerteseknek és minden meseírónak! Köszönjük meséitek, további szép és izgalmas alkotást kívánunk!

A holló gyűrűje című regény (Ecovit Kiadó Kft., 2017) történetének szereplői a Mátyás-templomot díszítő alakok, amelyek a mesében éjszakánként életre kelnek, és kalandok sora vár rájuk: megelevenedik Bodza, a királysírt őrző kőkutya, a szélkakas, a galamb, a bagoly, a béka, a gorgók, a sárkányok… Ezek az éjszakánként megelevenedő lények csak akkor változhatnak vissza, ha időben megtalálják a viharban eltűnt gyűrűt, amelyet a Menyasszony-torony tetejét díszítő holló tartott a csőrében.

A pályázatra érkezett meséket ITT találják.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd