Seregély István: Útravaló – 2019. január 2.

2019. január 2. szerda, 07:00

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra úgy emlékezünk, hogy napról napra reggelente közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt rövid elmélkedéseit.

Keresztelő János a Jordán mellett szolgálta az Izajás megjövendölte „pusztába kiáltó szó” beteljesülését. Mivel sokan jártak arra, híre hamar eljutott Jeruzsálembe. Egy idő után a vallási vezetőknek is fölkeltette az érdeklődését. Úgy látszik, magukhoz méltatlan dolognak tartották, hogy elmenjenek a Keresztelőhöz, aki nem tőlük kapta a megbízatását. Követeket küldtek hát hozzá, hogy megtudakolják, ki ő. János igaz voltát megadta a válasza. Nem én vagyok a Messiás – mondta. Az evangéliumot olvasva ma is fohász ébred bennünk: „Uram, add, hogy megmaradjak őszinte és alázatos embernek”. Sem kisebb, sem nagyobb nem akarok lenni, mint amire a gondviselés rendelt. Nem tartom magam kisebbnek, aki vonakodik a rábízott föladattól, de nagyobb sem akarok lenni, mint amire Isten hívott.

(Jn 1,19–28)

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Az írás nyomtatott változata az Adoremus 2019. januári kiadványában jelent meg. 

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-okumenikus-iman-sulyos-bun-lekicsinyelni-mas-keresztenyek-ajandekait
Ferenc pápa az ökumenikus imán: Súlyos bűn lekicsinyelni más keresztények ajándékait!

Január 18-án a Szentatya esti dicséretet vezetett a Szent Pál-bazilikában. A közös liturgián a Rómában élő többi keresztény felekezet képviselői is jelen voltak. A vesperás végén Ferenc pápa két másik egyházi vezetővel közösen áldotta meg a hívőket.

2019. január 18. péntek
marton-jozsef-professzor-papalatogatasrol-lepjunk-tul-naiv-provincialis-gondolkodasunkon
Marton József professzor a pápalátogatásról: Lépjünk túl a naiv, provinciális gondolkodásunkon!

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói kegyhelyen. A pápalátogatásról Marton Józsefet, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának professzorát, a gyulafehérvári római katolikus teológiai fakultás volt dékánját kérdeztük.

2019. január 18. péntek
Seregély István: Útravaló – 2019. január 18.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 18.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 18.

Mai evangélium – 2019. január 18.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 25,1–13

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle