Seregély István: Útravaló – 2019. január 2.

2019. január 2., szerda | 7:00

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra úgy emlékezünk, hogy napról napra reggelente közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt rövid elmélkedéseit.

Keresztelő János a Jordán mellett szolgálta az Izajás megjövendölte „pusztába kiáltó szó” beteljesülését. Mivel sokan jártak arra, híre hamar eljutott Jeruzsálembe. Egy idő után a vallási vezetőknek is fölkeltette az érdeklődését. Úgy látszik, magukhoz méltatlan dolognak tartották, hogy elmenjenek a Keresztelőhöz, aki nem tőlük kapta a megbízatását. Követeket küldtek hát hozzá, hogy megtudakolják, ki ő. János igaz voltát megadta a válasza. Nem én vagyok a Messiás – mondta. Az evangéliumot olvasva ma is fohász ébred bennünk: „Uram, add, hogy megmaradjak őszinte és alázatos embernek”. Sem kisebb, sem nagyobb nem akarok lenni, mint amire a gondviselés rendelt. Nem tartom magam kisebbnek, aki vonakodik a rábízott föladattól, de nagyobb sem akarok lenni, mint amire Isten hívott.

(Jn 1,19–28)

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Az írás nyomtatott változata az Adoremus 2019. januári kiadványában jelent meg. 

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
Vezető híreink – olvasta már?
utolso-utjara-kisertek-palos-frigyest-vacon
Utolsó útjára kísérték Pálos Frigyest Vácon

Pálos Frigyes Leó temetése alkalmából március 20-án Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban, Varga Lajos váci segédpüspök, Koza József tiszteletbeli kanonok, prépost, címzetes esperes, Tóth Ferenc esperes és Gedeon József koncelebrálásával.

2019. március 22., péntek
orzoje-vagyok-az-en-testveremnek-bemutattak-nemeth-gabor-bioetikai-konyvet
Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek