Ifjúsági önkéntes hálózatot hoz létre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

867,03 millió forintot nyert el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fiatalok képzésére, önkéntes utánpótlás-nevelésre – jelentette be Rétvári Bence államtitkár november 16-án a karitatív szervezet Batthyány téri központjában tartott sajtótájékoztatón.

2017. november 18. szombat

Idén a Máltai Szeretetszolgálat javára várnak adományokat a közmédia „Jónak lenni jó!” kampányában

Hatodik alkalommal rendezi meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) „Jónak lenni jó!” elnevezésű jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. november 13. hétfő

Céljaik vannak, nem feladataik – A Máltai Szeretetszolgálat felkészült a krízisidőszakra

A fővárosi hajléktalan-ellátásban dolgozó szociális munkások számára szervezett szakmai napot a téli krízisidőszak kezdetén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Bem rakparton fekvő központi épületében november 10-én.

2017. november 11. szombat

Szent Imre-búcsú Kozma Imrével Nagyrédén

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat alapítója búcsúi szentmisét mutatott be november 5-én, vasárnap Nagyrédén Szent Imre tiszteletére.

2017. november 8. szerda

Németországi önkéntes szolgálatra vár fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgásukban akadályozottak és szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben végzendő önkéntes szociális segítő munkára keres önkéntes fiatalokat a 2018. február 12-től 2019. február 28-ig... »

2017. november 7. kedd

Megáldották Szombathelyen a hajléktalan Jézus szobrát

Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg november 5-én a Sarlós Boldogasszony-székesegyház bronzkapujánál elhelyezett „Hajléktalan Jézus” című szobrot.

2017. november 6. hétfő

Megújulnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei

Összesen mintegy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapnak a karitatív szervezetek intézményeik fejlesztésére, felújítására és eszközbeszerzésre – közölte sajtótájékoztató keretében Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős... »

2017. november 2. csütörtök

Ezer mesekönyvet gyűjtött össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR Budapest Maratonon

Az október 14–15-én megrendezett 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett. Az érdeklődők megismerkedhettek a szervezet „Ide hozzuk a játszóteret!” programjával, és mintegy ezer mesekönyv gyűlt össze a legszegényebb családok gyermekei... »

2017. október 25. szerda

Férőhelyhiány miatt egy hajléktalant sem utasít el a Máltai Szeretetszolgálat

Megerősített szolgálattal és szükség esetén megnyitható ideiglenes menedékhelyekkel készül a téli krízisidőszakban várhatóan gyarapodó feladataira a segélyszervezet. Az alapvető cél az, hogy senki ne fagyjon meg közterületen.

2017. október 24. kedd

Hivatásos sportolók és a fogyatékkal élők versenyeztek együtt az Esély Sportnapon Győrben

Közel 500, köztük 230 fogyatékkal élő résztvevője volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat XX. Esély Sportnapjának október 18-án Győrben. 15 városból 22 csapat érkezett. Bekapcsolódtak a Graboplast Vízisport-egyesület kajak-kenu versenyzői is, hogy felhívják a figyelmet fogyatékkal... »

2017. október 24. kedd

Szentendrén is befogadták a Hajléktalan Jézus-szobrot

A szentendrei Szent Péter és Pál-templom közössége fogadta be egy hétvégére a Hajléktalan Jézus-szobrot. Az együttérzés jelképének is nevezett műalkotás október 7-én a helyi máltai csoport szervezésében érkezett a Duna-parti városba.

2017. október 16. hétfő

Te is lehetsz életmentő! – Indul a Szív City mobilalkalmazás máltais közreműködéssel

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Budapesten. A kezdeményezés együttműködő partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

2017. október 12. csütörtök

Megújulnak a Máltai Szeretetszolgálat épületei

Uniós forrásból újulhat meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat néhány intézménye, a fejlesztéseknek köszönhetően több településen nő az ellátott terület nagysága, és olcsóbbá válik egyes épületek fenntartása. A szervezet közleményét tesszük közzé az alábbiakban.

2017. október 11. szerda

Paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Komáromban

„Ez a nap más, mint a többi” címmel rendeztek szeptember 23-án sportnapot és paralimpiát Komáromban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata munkatársai és a szervezet helyi csoportjának önkéntesei.

2017. szeptember 26. kedd

Fertőzzük meg irgalmassággal a világot – Kaposvárra érkezett a hajléktalan Jézus szobra

Varga László megyéspüspök meghívására Kaposváron is bemutatták az együttérzés szobrát. A „Hajléktalan Jézus” című alkotás szeptember 20. és 22. között látható Kaposváron a Kossuth téren.

2017. szeptember 22. péntek

A szépség napja Pécsett

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi létesítményében szépségnapot tartottak augusztus 16-án, amelyen az iskolakezdésre készítették fel az anyukákat és a gyermekeket.

2017. szeptember 19. kedd

Rekordösszegű adomány gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverésén

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverését a Budapest Borfesztivál keretében szeptember 17-én. A segélyszervezet javára minden eddiginél nagyobb összegű adomány gyűlt össze.

2017. szeptember 19. kedd

Karitatív tevékenységéért kapott díjat Csuja Imre színművész

Csuja Imre kapta szeptember 7-én a Hajléktalanokért Közalapítvány „Hajléktalan Emberért” díját. A színművész régóta tevékenykedik az otthontalanokért, többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményein keresztül.

2017. szeptember 19. kedd

„Aki befogad egy ilyen gyermeket…” – A nevelőszülői hivatás örömeiről és kihívásairól

Vannak házaspárok, akiknek különféle okok miatt nem lehet gyermekük, és szeretetből arra vállalkoznak, hogy örökbe fogadnak gyermeke(ke)t. Egy másik lehetőség a nevelőszülői hivatás választása. Horváth Ádámot, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi székhelyű, országos... »

2017. szeptember 18. hétfő

Kitüntetéseket adott át a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke

A Máltai Rend patrónája, Filermói Boldogasszony ünnepének alkalmából rendezett fogadást a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zugligeti országos központjában szeptember 12-én.

2017. szeptember 16. szombat

tovább »