Ne nyomjuk el a bennünk lévő jóindulatot – Kalocsán is fogadták a hajléktalan Jézus szobrát

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kalocsai csoportja szervezésében a Kalocsai Főegyházmegye fogadta az együttérzés szobrát január 5-án, az Asztrik-év zárásakor. A Hajléktalan Jézus című alkotást az Astriceum Érseki Múzeum udvarán helyezték el.

2018. január 8. hétfő

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsony adományai Pápán

Fogyatékkal élő ellátottait és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyven diákját hívta adventi ünnepségre december 19-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai támogató szolgálata.

2018. január 5. péntek

Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két intézménye

265,38 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a „Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület épületeinek energetikai felújítása” című projekt.

2018. január 4. csütörtök

Erdő Péter és papnövendékei vendégsége hajléktalan és rászoruló embereknek Esztergomban

Száz rászoruló és hajléktalan embert látott vendégül terített asztal mellett karácsonyi ebédre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esztergomi Gondviselés Háza. Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett az ebéden, melyre a menüt az Érseki Papnevelő Intézet papnövendékei... »

2017. december 24. vasárnap

Rekordmennyiségű adomány gyűlt össze az idei Adni öröm! akcióban

Több mint háromszáz tonna tartós élelmiszert adományoztak a SPAR és INTERSPAR áruházak vásárlói a 21. Adni öröm! akció során. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rekordmennyiségű adományból mintegy 34 ezer ajándékcsomagot állít össze – a legtöbbet még az ünnepek előtt... »

2017. december 23. szombat

Félmilliós gyorssegélyt ad a Máltai Szeretetszolgálat az édesanyjuk nélkül maradt hármasikreknek

500 ezer forint gyorssegélyt nyújt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Debreceni Klinikán hármasikrek világra hozása után elhunyt édesanya családjának.

2017. december 18. hétfő

Jónak lenni jó! – Több mint 290 millió forint gyűlt össze vasárnap estig

Több mint 290 millió forint gyűlt össze december 17., vasárnap estig a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.

2017. december 17. vasárnap

Ami önnek élelmiszer, az másnak ajándék – Elindult az „Adni öröm!” kampány

December 14-én elkezdődött a SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – immár 21. alkalommal szervezett – „Adni öröm!” elnevezésű jótékonysági kezdeményezése. A december 19-ig tartó karácsonyi adományozási akció indulását idén... »

2017. december 15. péntek

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel főztek a máltai szeretetszolgálat szakácstanulói

Az ország legjobb séfjeitől tanulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakiskola tanulói a „Jóság hónapja” alkalmából. December 12-én. többfogásos menüt főztek a fiatalok a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakembereivel együtt.

2017. december 12. kedd

25 éve fogadja be a Máltai Szeretetszolgálat átmeneti otthona a családokat

A Szatmár utcában indult máltai munka alapozta meg a Jelenlét programot – jelentette ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós a Befogadás Háza Családok Átmeneti Otthona létrejöttének negyedszázados évfordulóján tartott szakmai napon december 6-án.

2017. december 11. hétfő

Magyarországra látogatott a Szuverén Máltai Lovagrend prelátusa

Jean Laffitte püspök, a máltai rend prelátusa Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke meghívására december 7-én Rómából Budapestre érkezett, hogy a rend magyar káplánjaival találkozzon.

2017. december 11. hétfő

Közösen segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a DM

Idén is a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot kérte fel partnerként karácsonyi ajándékozási akciójához a Drogerie Markt (DM) Magyarország, hogy a kisgyermekes családoknak szánt ajándékcsomagjaik a leginkább rászoruló emberekhez jussanak el.

2017. december 9. szombat

A Mikulás-bevetés – Gyermekbűvölőben a Máltai Szeretetszolgálattal

Három Mikulást együtt életemben most láttam először. Felkészítőik, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szentendrei csoportjának két vezetője karácsony előtti készülődésükről is beszámoltak a Magyar Kurírnak, mielőtt „a szeretet nagyköveteit” útnak indították december... »

2017. december 6. szerda

Óvjuk a hidegben éjszakázó embereket!

Az egyre hűvösödő éjszakai időjárás miatt figyelemfelhívással fordult az emberekhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. december 6. szerda

Esztergomba érkezett a hajléktalan Jézus szobra

December 2-án Esztergomba érkezett a Hajléktalan Jézus című alkotás. Az együttérzés emlékműve advent első hetében lesz látható az észak-magyarországi városban. A szobrot a főtéren, a betlehem mellett helyezték el.

2017. december 4. hétfő

25 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja

November 26-án ünnepelte alapításának negyedszázados évfordulóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. A szeretetszolgálat önkéntesei számos programot szerveznek a rászoruló emberek megsegítésére a városban, a környező falvakban és a határon túli szórványban élő... »

2017. december 3. vasárnap

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akciói 2017 adventjén

Minden karitatív szervezet életében a legaktívabb időszak advent ideje, az ünnepi készülődés a karácsonyra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára a legfontosabb, hogy az általa egész évben segített emberek a máltai önkéntesekkel és munkatársakkal közösségben élhessék meg a... »

2017. november 29. szerda

„Sokszor csak egy ölelés kell” – Több száz gyermek fogadta Mátészalkán a hajléktalan Jézus szobrát

A Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói november 22-én műsorral várták az együttérzés szobrát Mátészalkán.

2017. november 24. péntek

Szent Erzsébet-üvegablakkal gazdagodott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci kápolnája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportja a Köln utcai központjukban lévő kápolnában ünnepelte november 18-án Szent Erzsébet emléknapját – tájékoztatott Gróf Lajos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportjának tagja.

2017. november 20. hétfő

Ifjúsági önkéntes hálózatot hoz létre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

867,03 millió forintot nyert el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fiatalok képzésére, önkéntes utánpótlás-nevelésre – jelentette be Rétvári Bence államtitkár november 16-án a karitatív szervezet Batthyány téri központjában tartott sajtótájékoztatón.

2017. november 18. szombat

tovább »