„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen április 11-én.

2019. április 12., péntek

A jóléti erkély magasából? – A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom lelkinapja a Párbeszéd Házában

Mi a gazdagok hivatása? – tette fel a résztvevőknek a kérdést a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) által kezdeményezett lelkinap. A keresztény szakmai találkozóhelyen válaszokat kerestek, összefogva a Párbeszéd Házával és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, április 6-án a... »

2019. április 7., vasárnap

„Itt mindenki köszön a lányomnak” – A gödi Gondviselés Háza a sérültek szolgálatában

Kora reggel indulunk Gödre, hogy meglátogassuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Gondviselés Házát, amely kilenc hónapja működik egy korábbi intézmény, a Topház Speciális Otthon helyén, ugyanazokkal az ápoltakkal és részben megújult személyzettel.

2019. április 2., kedd

Pro Urbe Győr díjat vehetett át Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője

Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője. A magas rangú városi kitüntetést március 15-én a díszközgyűlésen adta át Borkai Zsolt polgármester.

2019. március 25., hétfő

Korányi Sándor-emléklapot kapott a gödi Gondviselés Házában élő Németh István

A vese világnapja alkalmából Korányi Sándor-emléklappal díjazták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gödi Gondviselés Házában élő Németh Istvánt és ápolóit, gondozóit március 13-án Budapesten, a Szent Margit Kórházban.

2019. március 18., hétfő

Budapesten járt Agnes nővér, aki az evangélium fényét hordozza a szíriai háború sötétségében

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a háború sújtotta Szíriában is jelen van, Agnes Mariam de la Croix szerzetesnővéren keresztül segít a rászorulóknak. Február 25-én a Szent István-bazilika melletti kiállítóteremben Agnes nővérrel együtt mutatták be a szeretetszolgálat... »

2019. február 26., kedd

Nehéz helyzetben élő embereket láttak vendégül a Nemzeti Színházban

„A Nemzeti mindenkié” elnevezésű program keretében és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve a budapesti Nemzeti Színház február 18-án olyan embereknek ajánlotta fel ingyenesen, hogy megnézhetik Tamási Áron „Vitéz lélek” című művét, akiknek nem lehet a... »

2019. február 26., kedd

Profi séfek örömfőzése jótékonysággal fűszerezve – Ételadomány a máltai intézmények lakóinak

Ezer adag sertéspörköltet készített el egy csapat séf és szakács Pap Lajos vezetésével február 16-án Budapesten. A jó hangulatú főzés eredményét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hét intézményében fogyaszthatták el a rászorulók.

2019. február 25., hétfő

„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17., vasárnap

Az emberszolgálat ünnepe – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hálaadó szentmisére gyűltek össze az ország minden pontjáról február 4-én a zugligeti Szent Család-plébániatemplomban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei, hogy részt vegyenek a szolgálat megalakulásának harmincadik évfordulóján a Kozma Imre által celebrált... »

2019. február 4., hétfő

Félek, hogy megfagy – Így segíthetünk jól a hajléktalanokon

A téli krízisidőszak kezdete óta 1007 hívás futott be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat diszpécserközpontjához. Az alábbi beszélgetést a segélyszervezet szolgálatot teljesítő munkatársai jegyezték le.

2019. január 31., csütörtök

Átadták a Máltai Szeretetszolgálat új munkásszállóját Veszprémben

Február elejétől költözhetnek be az első lakók Veszprém nyolcvan férőhelyes munkásszállójába, melyet a város önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösségi lakásügynöksége, a Veszol Nonprofit Kft. üzemeltet. Az épületet Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg... »

2019. január 30., szerda

Neves előadóművészek léptek fel a Máltai Szeretetszolgálat vonatszállóján

A magyar kultúra napján, január 22-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vonat hajléktalanszállóján a vendégek Kodály Zoltán, Bartók Béla, József Attila, Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes műveit adták elő az éjjeli menedékhely lakóinak.

2019. január 25., péntek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése Afrikáért

Közös kutatási programokkal, konferenciák szervezésével segítik a magyar Afrika-kutatást, humanitárius és nemzetközi fejlesztési programok előkészítését – erről írt alá együttműködési megállapodást a közelmúltban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a Pécsi... »

2019. január 10., csütörtök

Így hívjon segítséget hajléktalan emberhez – Öt jótanács a Máltai Szeretetszolgálattól

A havazáskor megemelkedik a hajléktalanellátó diszpécserközpontokba érkező hívások száma. A töredékes, hibás bejelentések néha nehéz helyzetbe hozzák az ellátást végző szakembereket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai öt pontban összefoglalták, mire figyeljünk a... »

2019. január 9., szerda

„Békességet a világnak” – Karácsonyi üzenet az idősek otthonából

Fertődre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonába látogattunk, hogy az ünnepi készülődés közben egy pillantást vessünk a szívekben őrzött régi karácsonyokra.

2018. december 27., csütörtök

Adjunk hálát azért, amink van – Karácsonyi szeretetebéd az esztergomi Gondviselés Házában

Gulyáslevessel, buktával és egymásra figyeléssel várták december 24-én délben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esztergomi intézményében a hajléktalan és magányos embereket. Az ebédet egy munkaerő-közvetítő cég készítette el és kínálta a rászoruló embereknek.

2018. december 27., csütörtök

Tudásközpontú világunkban isteni jel és isteni modell – Kozma Imre karácsonyi üzenete

Kozma Imre OH, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének karácsonyi üzenetét adjuk közre.

2018. december 24., hétfő

Karácsonyi ünnepséget tartott a Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportja

A december 19-én megrendezett összejövetelt hálaadó szentmisével kezdte a máltai közösség, melyet Udvardy György megyéspüspök mutatott be a Corpus Christi-kápolnában – számolt be Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának vezetője.

2018. december 23., vasárnap

Sikeresen zárult a 22. „Adni öröm!” akció – KÉPRIPORT

Hat nap alatt 165 áruházban 284 729 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország „Adni öröm!” akciójában. Az adományokból készített több mint 34 ezer csomagot még az ünnepek előtt átadták a rászorulóknak.

2018. december 20., csütörtök

tovább »

Útravaló – 2019. április 19., nagypéntek

Útravaló – 2019. április 19., nagypéntek

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle