Fülöp-szigetek – Megáldották a Sándor Istvánról elnevezett közösség új épületének alapjait

A Fülöp-szigeteken fekvő Parañaque városban július 31-én Arnold Sanico szalézi szerzetes, a Sándor Istvánról elnevezett közösség elöljárója megáldotta a Kelet-Ázsiából és Óceániából érkező fiatal szalézi testvérek új formációs házának alapjait.

2017. augusztus 2., szerda

Beer Miklós nyitotta meg a Sándor István-emlékhelyet az újpesti Clarisseumban

Sándor István vértanúsága napján, június 8-án, csütörtökön 17 órakor Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be, majd megáldotta és megnyitotta a Boldog Sándor István-emlékhelyet a vértanú működésének egykori színterén, az újpesti Clarisseumban.

2017. június 9., péntek

Sándor István-kiállítás a Ferencvárosban

Boldog Sándor Istvánt a ferencvárosi Imre utca 4.-ből hurcolta el az ÁVH 1952-ben. Vele együtt letartóztatták szalézi szerzetesnövendék társát, Dániel Tibort is. Emlékük előtt tisztelegve rendeznek februárban programsorozatot Budapest IX. kerületében a Don Bosco Szaléziak – közli a... »

2015. február 11., szerda

Szolnok védőszentjévé választották Sándor Istvánt – KÉPGALÉRIÁVAL

Boldog Sándor István születésének századik évfordulóján a Tisza-parti város védőszentjének választotta az egy éve boldoggá avatott huszadik századi vértanút.

2014. október 26., vasárnap

Sándor István-emlékév: szoboravatás Szolnokon

Boldog Sándor István vértanú, szalézi szerzetes szobrát avatták fel szeptember 1-jén, hétfőn Szolnokon, a Szentháromság téren, a városnapi rendezvénysorozat és a születésének századik évfordulóját ünneplő emlékév részeként - tájékoztat az MTI.

2014. szeptember 3., szerda

Sándor Istvánra emlékeztek Rómában

Magyarország Szentszék melletti Nagykövetsége és a Pápai Magyar Intézet szervezésében került sor a Római Magyar Akadémián annak a kisjátékfilmnek a római bemutatójára, amelyet Dér András rendezett a Szalézi Család tagjainak közreműködésével Isten Szolgája Sándor István ... »

2013. november 21., csütörtök

Sándor István halotti levele

A Szalézi Társaságban a ház igazgatója vagy a tartományfőnök minden egyes alkalommal, amikor egy rendtárs meghal, a világon lévő összes szalézi háznak ír egy úgynevezett halotti levelet. Ezt általában olaszul szokták írni, hiszen az olasz a szaléziak anyanyelve.

2013. október 19., szombat

Angelo Amato szavai a boldoggá avatási szertartás után

A Sándor István vértanú szalézi testvér boldoggá avatására vonatkozó dekrétumot Angelo Amato bíboros, a Szentté avatási Ügyek Kongregációja prefektusa, Ferenc pápa követe olvasta fel október 19-én Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren tartott boldoggá avatási... »

2013. október 19., szombat

Sándor István boldoggá avatása – ÉLŐ ONLINE SZENTMISE-KÖZVETÍTÉS

Erdő Péter bíboros a Szent István-bazilika előtti téren összesereglett hívők jelenlétében avatja boldoggá Sándor Istvánt. Az ünnepélyes szentmise keretében, a Szentatya megbízásából, Angelo Amato bíboros, a Szentté Avatási Ügyek Kongregációjának prefektusa ismerteti a boldoggá... »

2013. október 19., szombat

Sándor István élete a szaléziak magyarországi történetének tükrében

Néhány napon belül, október 19-én boldoggá avatják Sándor István vértanú szalézi testvért. Ebből az alkalomból idézzük fel életútját, valamint a Magyar Szalézi Tartomány történetét.

2013. október 17., csütörtök

Két könyvet adtak ki újra Sándor István vértanúról

A vértanúhalált halt szerzetes boldoggá avatása alkalmából a Don Bosco Kiadó ismét megjelentette P. Zsédely Gyula 2002-ben, illetve P. Szőke János 2011-ben már megjelent könyveit. A két kötet címe azonos: Sándor István SDB vértanú.

2013. október 16., szerda

Sándor István: népnevelő kitüntetést kapott a Persil gyárban

Kézzelfogható közelségbe került Sándor István boldoggá avatása. Az október 19-i eseményről adtak részletes tájékoztatást a média megjelent képviselőinek Ábrahám Béla, a szalézi rend tartományi elöljárója, valamint Depaula Flavio tartományi titkár vezetésével.

2013. október 15., kedd

Körutat neveznek el Sándor István vértanúról Szolnokon

Sándor István, a vértanú szalézi szerzetes nevét kapja meg a korábban Ságvári Endréről elnevezett körút Szolnokon. A belvárosi közterületet október 20-án keresztelik át, Sándor István a boldoggá avatásának kihirdetéséhez kapcsolódó rendezvénysorozat részeként.

2013. október 11., péntek

Honlapot indítottak Sándor István szalézi szerzetesről

Boldoggá avatásának kihirdetése előtt honlapot szerkesztettek Sándor István szalézi szerzetes emlékére. A www.sandoristvan.hu címen elérhető internetes oldalon információk találhatóak a vértanúról – közölte a Szalézi Médiaközpont.

2013. október 3., csütörtök

Szolnokon is készülnek Sándor István boldoggá avatásának kihirdetése

Kiállítással, filmvetítéssel, utcanévadással és emléktábla-avatással teszik emlékezetessé Sándor István, az 1953-ban kivégzett, mártír sorsú szalézi szerzetes boldoggá avatásának október 19-ei kihirdetését szülővárosában, Szolnokon.

2013. október 2., szerda

Kiállítások, színielődások előzik meg Sándor István boldoggá avatását

Számos program előzi meg Sándor István, a kommunizmus idején 1953-ban kivégzett mártírsorsú szalézi szerzetes október 19-ei boldoggá avatási ceremóniáját - mondta Ábrahám Béla, a magyar szalézi rendtartomány vezetője az MTI-nek.

2013. augusztus 22., csütörtök

Kihirdették Sándor István boldoggá avatásának időpontját

Don Bosco ereklyéje május 17-én kezdi meg magyarországi körútját - jelentette be Ábrahám Béla tartományfőnök a rend szerda déli sajtótájékoztatóján. Ekkor érkezett Ferenc pápától a hír: megvan Sándor István boldoggá avatási szertartásának időpontja.

2013. május 15., szerda

A pápa engedélyezte Sándor István vértanúságáról szóló dekrétum kihirdetését

A Szentatya március 27-én, szerdán fogadta Angelo Amato szalézi érseket, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusát, és engedélyezte 63 új boldog dekrétumának kihirdetését. Közöttük van az is, amely elismeri Sándor István szalézi testvér vértanúságát, akit 1953.... »

2013. március 28., csütörtök

A Clarisseum nyomdásza

Idén új boldoggal bővülhet nemzetünk égi pártfogóinak sora: a közeljövőben várhatóan boldoggá avatják Isten szolgája Sándor Istvánt, a vértanú szalézi segítő testvért, akit a Rákosi-rendszer idején, 1953. június 8-án végeztek ki.

2013. január 30., szerda