Fülöp-szigetek – Megáldották a Sándor Istvánról elnevezett közösség új épületének alapjait

A Fülöp-szigeteken fekvő Parañaque városban július 31-én Arnold Sanico szalézi szerzetes, a Sándor Istvánról elnevezett közösség elöljárója megáldotta a Kelet-Ázsiából és Óceániából érkező fiatal szalézi testvérek új formációs házának alapjait.

2017. augusztus 2. , szerda

Beer Miklós nyitotta meg a Sándor István-emlékhelyet az újpesti Clarisseumban

Sándor István vértanúsága napján, június 8-án, csütörtökön 17 órakor Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be, majd megáldotta és megnyitotta a Boldog Sándor István-emlékhelyet a vértanú működésének egykori színterén, az újpesti Clarisseumban.

2017. június 9. , péntek

Sándor István-kiállítás a Ferencvárosban

Boldog Sándor Istvánt a ferencvárosi Imre utca 4.-ből hurcolta el az ÁVH 1952-ben. Vele együtt letartóztatták szalézi szerzetesnövendék társát, Dániel Tibort is. Emlékük előtt tisztelegve rendeznek februárban programsorozatot Budapest IX. kerületében a Don Bosco Szaléziak – közli a... »

2015. február 11. , szerda

Szolnok védőszentjévé választották Sándor Istvánt – KÉPGALÉRIÁVAL

Boldog Sándor István születésének századik évfordulóján a Tisza-parti város védőszentjének választotta az egy éve boldoggá avatott huszadik századi vértanút.

2014. október 26. , vasárnap

Sándor István-emlékév: szoboravatás Szolnokon

Boldog Sándor István vértanú, szalézi szerzetes szobrát avatták fel szeptember 1-jén, hétfőn Szolnokon, a Szentháromság téren, a városnapi rendezvénysorozat és a születésének századik évfordulóját ünneplő emlékév részeként - tájékoztat az MTI.

2014. szeptember 3. , szerda

Sándor Istvánra emlékeztek Rómában

Magyarország Szentszék melletti Nagykövetsége és a Pápai Magyar Intézet szervezésében került sor a Római Magyar Akadémián annak a kisjátékfilmnek a római bemutatójára, amelyet Dér András rendezett a Szalézi Család tagjainak közreműködésével Isten Szolgája Sándor István ... »

2013. november 21. , csütörtök

Sándor István halotti levele

A Szalézi Társaságban a ház igazgatója vagy a tartományfőnök minden egyes alkalommal, amikor egy rendtárs meghal, a világon lévő összes szalézi háznak ír egy úgynevezett halotti levelet. Ezt általában olaszul szokták írni, hiszen az olasz a szaléziak anyanyelve.

2013. október 19. , szombat

Angelo Amato szavai a boldoggá avatási szertartás után

A Sándor István vértanú szalézi testvér boldoggá avatására vonatkozó dekrétumot Angelo Amato bíboros, a Szentté avatási Ügyek Kongregációja prefektusa, Ferenc pápa követe olvasta fel október 19-én Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren tartott boldoggá avatási... »

2013. október 19. , szombat

Sándor István boldoggá avatása – ÉLŐ ONLINE SZENTMISE-KÖZVETÍTÉS

Erdő Péter bíboros a Szent István-bazilika előtti téren összesereglett hívők jelenlétében avatja boldoggá Sándor Istvánt. Az ünnepélyes szentmise keretében, a Szentatya megbízásából, Angelo Amato bíboros, a Szentté Avatási Ügyek Kongregációjának prefektusa ismerteti a boldoggá... »

2013. október 19. , szombat

Sándor István élete a szaléziak magyarországi történetének tükrében

Néhány napon belül, október 19-én boldoggá avatják Sándor István vértanú szalézi testvért. Ebből az alkalomból idézzük fel életútját, valamint a Magyar Szalézi Tartomány történetét.

2013. október 17. , csütörtök

Két könyvet adtak ki újra Sándor István vértanúról

A vértanúhalált halt szerzetes boldoggá avatása alkalmából a Don Bosco Kiadó ismét megjelentette P. Zsédely Gyula 2002-ben, illetve P. Szőke János 2011-ben már megjelent könyveit. A két kötet címe azonos: Sándor István SDB vértanú.

2013. október 16. , szerda

Sándor István: népnevelő kitüntetést kapott a Persil gyárban

Kézzelfogható közelségbe került Sándor István boldoggá avatása. Az október 19-i eseményről adtak részletes tájékoztatást a média megjelent képviselőinek Ábrahám Béla, a szalézi rend tartományi elöljárója, valamint Depaula Flavio tartományi titkár vezetésével.

2013. október 15. , kedd

Körutat neveznek el Sándor István vértanúról Szolnokon

Sándor István, a vértanú szalézi szerzetes nevét kapja meg a korábban Ságvári Endréről elnevezett körút Szolnokon. A belvárosi közterületet október 20-án keresztelik át, Sándor István a boldoggá avatásának kihirdetéséhez kapcsolódó rendezvénysorozat részeként.

2013. október 11. , péntek

Honlapot indítottak Sándor István szalézi szerzetesről

Boldoggá avatásának kihirdetése előtt honlapot szerkesztettek Sándor István szalézi szerzetes emlékére. A www.sandoristvan.hu címen elérhető internetes oldalon információk találhatóak a vértanúról – közölte a Szalézi Médiaközpont.

2013. október 3. , csütörtök

Szolnokon is készülnek Sándor István boldoggá avatásának kihirdetése

Kiállítással, filmvetítéssel, utcanévadással és emléktábla-avatással teszik emlékezetessé Sándor István, az 1953-ban kivégzett, mártír sorsú szalézi szerzetes boldoggá avatásának október 19-ei kihirdetését szülővárosában, Szolnokon.

2013. október 2. , szerda

Kiállítások, színielődások előzik meg Sándor István boldoggá avatását

Számos program előzi meg Sándor István, a kommunizmus idején 1953-ban kivégzett mártírsorsú szalézi szerzetes október 19-ei boldoggá avatási ceremóniáját - mondta Ábrahám Béla, a magyar szalézi rendtartomány vezetője az MTI-nek.

2013. augusztus 22. , csütörtök

Kihirdették Sándor István boldoggá avatásának időpontját

Don Bosco ereklyéje május 17-én kezdi meg magyarországi körútját - jelentette be Ábrahám Béla tartományfőnök a rend szerda déli sajtótájékoztatóján. Ekkor érkezett Ferenc pápától a hír: megvan Sándor István boldoggá avatási szertartásának időpontja.

2013. május 15. , szerda

A pápa engedélyezte Sándor István vértanúságáról szóló dekrétum kihirdetését

A Szentatya március 27-én, szerdán fogadta Angelo Amato szalézi érseket, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusát, és engedélyezte 63 új boldog dekrétumának kihirdetését. Közöttük van az is, amely elismeri Sándor István szalézi testvér vértanúságát, akit 1953.... »

2013. március 28. , csütörtök

A Clarisseum nyomdásza

Idén új boldoggal bővülhet nemzetünk égi pártfogóinak sora: a közeljövőben várhatóan boldoggá avatják Isten szolgája Sándor Istvánt, a vértanú szalézi segítő testvért, akit a Rákosi-rendszer idején, 1953. június 8-án végeztek ki.

2013. január 30. , szerda
Útravaló – 2019. március 19., Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Útravaló – 2019. március 19., Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. március 19.

Mai evangélium – 2019. március 19.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,16.18–21.24a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle