Gasztronómia
május 28. | 14:03Nyolc pincészet borai viselhetik az Egri Érsek Bora 2022 címetAz Egri Főegyházmegye május 25-i sajtóközleményét olvashatják az alábbiakban.május 12. | 10:30Az érseki pincészetből származik idén Veszprém megye legjobb boraA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei szervezete immár huszonharmadszor rendezte meg a Veszprém megyei borok versenyét. A legjobb borokat termelők – köztük a Veszprémi Érseki Pincészet – május 7-én ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehették át az elismeréseket a... »május 7. | 19:20A sörszentelés hagyományát elevenítették fel a gödöllői premontreiek Szent Flórián ünnepénÉvszázados hagyományt elevenítettek fel Gödöllőn, ahol május 4-én, Szent Flórián, a tűzoltók – és a sörfőzők – patrónusának ünnepén a premontrei plébánián tartott hagyományos esti litánia és vesperás után Balogh Péter Piusz, a Gödöllői Premontrei Apátság elöljárója... »május 4. | 11:17Harmincéves a Festum Varadinum„Itthon, szabadon” mottóval idén 30. alkalommal, gazdag programkínálattal rendezik meg a nagyváradi magyar közösség legrégebbi és legnagyobb egyházi-kulturális rendezvénysorozatát, a Festum Varadinumot május 15. és 29. között. április 20. | 9:45Húsvéti nemzedék vagyunk – Hagyományos ételszentelést tartottak Csíkszeredán és KolozsváronHúsvét vasárnapján, április 17-én katolikus szokás a nem böjtös, húsvéti ételek – régi kifejezéssel a kókonya – megáldása, az ételszentelés. A járvány után újra szabadon vehettek részt e szertartáson húsvét reggelén a hívek Erdélyben; az alábbiakban a Csíkszereda... »március 9. | 17:35Átadták a ciszterci nővérek monostorának új gyümölcsfeldolgozó üzemét KismarosonMárcius 7-én Kismaroson átadták a ciszterci nővérek Boldogasszony-monostorának új gyümölcsfeldolgozó üzemét.március 3. | 21:16„Várjuk Putyint egy békepalacsintára” – Beregsurányban Csaba atya ezer palacsintát süt napontaGyenes Csaba tiszaszigeti plébános az ukrán határhoz látogatott csapatával március 2-án, hogy a menekülteknek, gyerekeknek és segítőiknek naponta ezerszámra kedveskedjen palacsintával. A „palacsintakirály” néven is ismert pap több Guinness-rekordot is felállított már. Ezt a... »február 22. | 20:59Mi került a prímások asztalára a 19. században? – Különleges szakácskönyvet mutattak be EsztergombanÉtelek a prímási asztalról címmel jelent meg a kötet, amelyet az esztergomi Prímás Pincében mutattak be február 22-én délután. A Keresztény Múzeum gondozásában megjelent könyvben az esztergomi Érseki Simor Könyvtárban fennmaradt 19. századi, német nyelven írt gót betűs... »február 7. | 11:27Idén is gazdag kínálattal várja a résztvevőket a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés programjaA Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés programja keretében 2022-ben is bőséges programkínálatra számíthatnak a gazdák, gazdasszonyok és a gyerekek is. Az esztendő első eseményére, az I. Gyergyószéki Mézmustrára január 22-én került sor a Gyergyószentmiklósi Méhész Egyesülettel... »január 11. | 20:44Közösségépítés és Guinness-rekord – Bemutatjuk a palacsintakirály plébánostKözösségeket épített, negyvennél is több ifjúsági tábort szervezett, és már több mint nyolcvanezer palacsintát sütött a makói származású plébános. Ebben a hónapban Gyenes Csabát, Tiszasziget, Újszentiván és Kübekháza lelkipásztorát választotta a Délmagyar.hu... »december 7. | 14:38Karácsony előtti receptcserebere ÓzdonSüteménykóstolót rendeztek az ózdi parókián november végén. A jól kipróbált recepteket közkinccsé teszik.december 7. | 9:52Megkóstolhatjuk a ferences szerzetesek kedvenc ételeit Mátraverebély-SzentkútonKiderült, melyek a szerzetesek kedvenc ünnepi ételei, amelyek fel is kerültek a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely éttermének étlapjára. A ferencesek ihlette leves, főétel és desszert csak decemberben szerepel a menüsoron, viszont a szerzetesek titka elnevezésű palóc fogás, amely a... »december 5. | 14:28Püspöki áldás a székesfehérvári Barátok kávézó és teázóraSpányi Antal megyéspüspök december 2-án megáldotta a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum – egykori ferences rendház – épületében működő Barátok kávézó és teázót, és az ott forgalmazott Barátok gyógynövénykészítményeket.november 24. | 17:53A NEK süteménye ihlette az év szaloncukrátIdén újra megrendezték civil kezdeményezésként „Az év szaloncukra” versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai gyártót meghívni. Az első helyezett a gödöllői Sulyán Cukrászda „Egy falat mennyország” süteményének szaloncukor-verziója lett, amit a Nemzetközi... »november 22. | 11:19Úton Betlehembe – Karácsonyváró napot szervez a Hajdúdorogi Főegyházmegye DebrecenbenIdén újra megszervezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye a Debreceni Görögkatolikus Parókiával közösen az Úton Betlehembe programot december 11-én, szombaton.november 1. | 15:50Az aktualitás és a spontaneitás jegyében – Beszélgetés a FérFiak zarándoklata egyik szervezőjévelA legtöbb plébániai programra csak nők vagy többségében nők járnak. Ugyanakkor egyre több a kifejezetten férfiakat megszólító lelki program, zarándoklat. A gyergyószentmiklósi Szent Miklós-plébánia égisze alatt szervezik a FérFiak zarándoklatát, melynek október 23-án volt az... »október 21. | 20:32Kávé a levendulaföldön? – Kreatív teremtésvédelem PannonhalmánKülönleges együttműködésre lépett a Pannonhalmi Főapátság és a Nespresso az újrahasznosítás jegyében. A Magyarországon begyűjtött kávékapszulák feldolgozása során nyert kávézacc egy részéből a vállalat egy speciálisan erre a célra kifejlesztett termesztőközeget gyártatott,... »október 15. | 19:43Vendégségben az Úrnál – Az Eucharisztia titkára bukkanhatunk ÓbudánMilyen az, amikor a vendéglátónk a Jóisten? Ezt a kérdést feszegetik a vizualitás nyelvén azok a műalkotások, amelyeknek reprodukciói bő egy hétig, október 24-ig láthatók Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum falán. A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit... »október 13. | 15:05Így még nem találkozott hazánk katolikus főpásztoraival, papjaival és világi híveivelAz Így főznek a magyar katolikusok – 52 hét – 52 recept című kiadvány interjúk, történetek, receptek és fotók révén mutatja be hazánk katolikus főpásztorait, papjait és világi híveit; úgy, ahogy még nem ismerjük őket. A kiadványt a Magyar Kurír forgalmazza és az Új Ember... »október 9. | 17:01Több mint borkóstolóEz a könyv, amely harmonikus egységben láttatja három szerzője egyéniségét, szemléletét és hivatását, sokkal több egyszerű borászati krónikánál, „virtuális borkóstolónál”. Középpontjában a méltán világhírű egri borvidék legfőbb büszkesége áll, a bikavér, amely szinte... »

tovább »