A balkányi óvodáé az egyik legszebb konyhakert az országban

A balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda idén is részt vett „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” programban. Október 15-én országos díjat vehetett át az intézmény vezetője a fővárosban, az Agrárminisztériumban.

2018. október 30. kedd

Terményáldás a kiskunhalasi katolikus szakiskola tankertjében – KÉPRIPORT

Terményáldási ünnepséget tartottak október 11-én Kiskunhalason, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tankertjében felállított terményoltárnál.

2018. október 15. hétfő

Asszonyok, lányok miséje és süteményverseny Nyíracsádon

A nyíracsádi férfiak évről évre összejönnek egy estére, amelyet a lelki feltöltődésen túl tartalmas programok, beszélgetések színesítenek. Idén az asszonyok sem maradtak ki a jóból.

2018. október 12. péntek

Hiányszakmákat oktatnak az egyesült máltai szakiskolák

Egyesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két óbudai szakiskolája: az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola.

2018. október 10. szerda

A kegyelem tálalva – Leo atyával, a sztárséffel beszélgettünk

Szeptember 19-én Leo Patalinghug atyát, a filippínó-amerikai papot és séfet kérdeztük a Bonum TV budapesti stúdiójában, aki egészen rendkívüli formáját választotta a szolgálatnak.

2018. október 4. csütörtök

Egyházközségek napja Miskolcon

Szeptember 30-án, Szentírás vasárnapján tartotta búcsúját a miskolc-avasi Isteni Ige-templom. Az ünnep alkalmából idén is megszervezték az egyházközségek napját a templom kertjében.

2018. október 1. hétfő

Főzőversenyt szervezett a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Hetedik alkalommal rendezte meg főzőversenyét a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ Szakolyban szeptember 19-én.

2018. szeptember 25. kedd

Jótékonysági lekvárfőzést szervezett a Karitász Bordányban – KÉPRIPORT

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász bordányi csoportja évről évre megszervezi szeptemberben a jótékony célú szilvalekvárfőzést.

2018. szeptember 21. péntek

Vasárnap te is hívd meg a papodat egy sörre!

Szeptember 9-e a „Hívd meg a papodat egy sörre!” kezdeményezés nem hivatalos világnapja. Az akciót öt évvel ezelőtt indította a The Catholic Gentleman blog, hogy felhívja a hívek figyelmét a lelkipásztorok sok nehézséggel járó munkájára.

2018. szeptember 7. péntek

A borászok védőszentjének ereklyéje vándorol a tokaj-hegyaljai szőlőbirtokokon

Tokaj-Hegyalján nagy tisztelete van a borászok védőszentjének, Szent Orbán pápának. Kevéssé ismert, de Monokon nem csak az emlékét, az ereklyéjét is őrzik a 3. században élt egyházfőnek.

2018. augusztus 23. csütörtök

A Várhegyi Deres lett az idei Szent István-napi fehérkenyér

A „Várhegyi Deres” fantázianevű búzakenyeret találta a zsűri a legjobbnak, így az andornaktályai Kurdi Pékségé lett az ország kenyere 2018-ban. Emellett az innovatív kategóriában is második helyezést ért el Bubcsi Hagymás kenyerük.

2018. augusztus 20. hétfő

Szerzetesi piac Nagyvázsonyban, a Kinizsi-várnál

Nagyvázsony Község Önkormányzatának kezdeményezésére férfi és női szerzetesközösségek mutatják be vásári termékeiket és szellemi-lelki tevékenységüket a Kinizsi-vár melletti téren július 19. és 29. között.

2018. július 22. vasárnap

Megkóstoltuk a Balatont – Magyar tengeri gasztrokönyv

Az idei Ünnepi Könyvhét egyik „legízesebb” kiadványa az Index újságírója, a neves gasztroszerző, Kalas Györgyi könyve.

2018. július 21. szombat

Bemutatták Esztergomban az „Egyetemisták szakácskönyvét”

Június 27-én az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban rendezték meg Zakar András „Egyetemisták szakácskönyve” című kötetének bemutatóját. A megjelenteket Mezei Mária antikvárius köszöntötte, a beszélgetést a könyv szerzőjével Pákozdi István egyetemi lelkész vezette.

2018. június 29. péntek

A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához

Tizedik alkalommal rendezték meg június 23-án Székesfehérváron a Múzeumok Éjszakáját. A városban idén 16 intézmény csatlakozott a programegyütteshez, köztük a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum is.

2018. június 27. szerda

A szőlőtőről az oltárra – A gyulafehérvári misebor útján

A Gyulafehérvári Főegyházmegye miseborának nyomába eredt Bőjte Csongor, a gyulafehérvári papnevelő intézet növendéke. A bor útján kalauza Tóth Csaba, az érsekség borásza volt.

2018. június 17. vasárnap

Egyetemisták szakácskönyve

A Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség gondozásában most megjelent „Egyetemisták szakácskönyve” egy különleges gyűjtemény. A kötetben szereplő receptek elkészítése nem bonyolult, nem kíván nagy előképzettséget, mégis nagy sikert arathatunk vele akár baráti... »

2018. június 17. vasárnap

Új helyszínen rendezik meg a Szeretetnapot Győrben

Idén új helyszínen, a Dunakapu téren rendezi meg a Szeretetnapot a Győri Egyházmegye június 10-én, vasárnap. Az „Adj örömmel!” mottóval meghirdetett jótékonysági kulturális és gasztronómiai fesztivál 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a győri... »

2018. június 7. csütörtök

Egyházmegyei főzőversenyt rendeztek Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megalapításának 25. évfordulóján nem maradhatott el az egyházmegyei főzőverseny, amelyet a debreceni Szent Erzsébet Idősek Otthonának munkatársai rendeztek június 5-én a Kerekes-telepi strandfürdő területén.

2018. június 7. csütörtök

Tihanyban tartottak találkozót a Veszprémi Főegyházmegye hittanosainak

Hittanostalálkozóra gyűlt össze a Veszprémi Főegyházmegye területéről mintegy hétszáz fiatal június 2-án a Tihanyi Bencés Apátságban. A találkozó szentmisével vette kezdetét, amelyet Márfi Gyula érsek a bencés atyákkal, valamint a hittanosokkal érkezett papokkal együtt mutatott be.... »

2018. június 5. kedd

tovább »