„Ha kisült már, ide véle…” – Svéd fahéjas csiga

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 16. szombat

„Ha kisült már, ide véle…” – Mesealmás

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 14. csütörtök

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel főztek a máltai szeretetszolgálat szakácstanulói

Az ország legjobb séfjeitől tanulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakiskola tanulói a „Jóság hónapja” alkalmából. December 12-én. többfogásos menüt főztek a fiatalok a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakembereivel együtt.

2017. december 12. kedd

Pálinkaszentelés Kalocsán

Kalocsán, a Szent István király-templomban immár hagyományosan advent második vasárnapján rendezték meg Szent Miklós püspök ünnepéhez kötődően a pálinkaszentelés szertartását. A december 10-i ünnepi szentmisét Bábel Balázs mutatta be.

2017. december 11. hétfő

„Ha kisült már, ide véle…” – Zserbó

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 10. vasárnap

„Ha kisült már, ide véle…” – Ischler

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 8. péntek

„Ha kisült már, ide véle…” – Mit jelképeznek a hagyományos ünnepi ételeink?

Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös étkezés. Halászlé, töltött káposzta, diós és mákos bejgli, mézeskalács… De miért esszük éppen ezeket, és mit jelképeznek a hagyományos ünnepi ételek?

2017. december 3. vasárnap

A villányi Molnár Pince „Syrah 2011” nevű bora a piarista válogatás idei győztese

A kilencedik alkalommal megrendezett piarista borválogatásra az ország különböző borvidékeiről érkeztek száraz vörösborok. November 28-án Labancz Zsolt tartományfőnök adta át a Molnár Pince képviselőjének a kitüntető „Piarista bor” címet tanúsító oklevelet Budapesten.... »

2017. november 28. kedd

Szent Mihály-hetet tartottak a nyíradonyi görögkatolikus általános iskolában

Óvjuk hitünket, őrizzük reményünket, oltalmazzuk szeretetünket! – E mottó jegyében rendezték meg Nyíradonyban a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolában a hagyományos Szent Mihály-hetet, amely november 12-én, vasárnap kezdődött a templom búcsújával.

2017. november 21. kedd

Vérré válik – Misebor-nyomozás Pannonhalmán

A bor egyszerre szakrális jelentőségű és a mindennapjaink része. Úgy gondoltuk, mindkét arcáról a Pannonhalmi Apátsági Pincészetben tudhatunk meg a legtöbbet. Akárcsak arról, milyen a jó misebor.

2017. november 9. csütörtök

Különleges búzasör készült XVI. Benedek pápa tiszteletére

Különleges búzasört készített XVI. Benedek pápa tiszteletére egy kézműves sörfőzde az Ohio állambeli Raylandben. Az egyedi ízesítésű italt október 27-én, a katolikus társadalomtudósok konferenciája alkalmával mutatták be a közeli Steubenville-ben, ahol egyúttal megáldották a... »

2017. november 4. szombat

Tudtad, hogy szerzetesek sütöttek először perecet?

Eredetileg „pretiola”-nak vagy „bracellae”-nak nevezték a pereceket, amelyeket itáliai szerzetesek kezdtek sütni a 7. században.

2017. október 11. szerda

Terménymegáldás Kiskunhalason

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek terménymegáldó ünnepséget október 10-én a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az eseményen az agrár tagozat tizenegyedikes diákjai vettek részt.

2017. október 11. szerda

Pisztrángsütő verseny a tapolcai plébánián

Negyedik alkalommal szervezte meg a pisztrángsütő versenyt a tapolcai plébánia udvarán Szakács Péter plébános és Csernai Balázs atya.

2017. október 6. péntek

Együtt főzték a szilvalekvárt a nyíregyházi görögkatolikusok – KÉPRIPORT

Szeptember 8-9-én négy üstben rotyogtak a szilvaszemek: lekvárt főztek a nyíregyházi görögkatolikusok a Jósavárosban. Polyákné Tóth Nóra írását adjuk közre.

2017. szeptember 11. hétfő

Holnap te is hívd meg a papodat egy sörre!

Szeptember 9-e a „Hívd meg a papodat egy sörre!” kezdeményezés nem hivatalos világnapja. Az akciót négy évvel ezelőtt indította a The Catholic Gentleman blog, hogy felhívja a hívek figyelmét a lelkipásztorok sok nehézséggel járó munkájára.

2017. szeptember 8. péntek

Kézműves sörrel a Máltai Szeretetszolgálatért

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli régiójának támogatására sörkülönlegességet hozott forgalomba a mecseknádasdi Karl Mikro-Sörfőzde. Az „Iniciale” nevű kézműves sört, melynek megalkotásában a szeretetszolgálat munkatársai is aktívan részt vettek, augusztus 4-én... »

2017. augusztus 8. kedd

Ötven év után újra kézzel arattak a timári görögkatolikusok

Július 15-én közösen arattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timár görögkatolikus hívei. A különleges alkalmat Revák István parókus kezdeményezte: közel ötven éve nem arattak kézzel a településen.

2017. július 17. hétfő

Nyereményátadással zárult a pécsi püspökségen a Múzeumok Éjszakája

Több mint félezer látogató volt kíváncsi a pécsi püspökség kincseire a június 24-i rendezvényen.

2017. június 29. csütörtök

Mindennapi kenyerünk – Gasztrotörténeti kiállítás a szegedi ferenceseknél

„Mindennapi kenyerünk” címmel gasztrotörténeti kiállítás nyílt június 10-én Szegeden, az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban.

2017. június 19. hétfő

tovább »