Az edelényi görögkatolikus iskola diákjai az élelmiszer-pazarlás ellen

Második helyezést ért el az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 6.b osztálya a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által az élelmiszer-pazarlás megelőzése témakörében meghirdetett országos pályázaton.

2018. május 17. csütörtök

Mi volt a keresztes lovagok hosszú életének titka?

Az öregségben megőszült emberek igencsak ritkaságszámba mentek a 13. században. A katolikus katonai rend, a templomosok tagjai közül azonban sokan jóval 60 év feletti kort értek meg. Mi lehetett a titkuk? – erről írt a Múlt-kor történelmi portál.

2018. május 13. vasárnap

A Ferrero Rocher desszert a lourdes-i Mária-jelenések helyszínéről kapta a nevét

Michele Ferrero arról a kőszikláról – franciául Rocher de Massabielle – nevezte el 1982-ben piacra dobott desszertjét, amelynek barlangjában Soubirous Szent Bernadettnek megjelent Szűz Mária.

2018. május 9. szerda

Közösségben hordozzuk egymást – Beszélgetés Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapáttal

Hortobágyi T. Cirillt, a pannonhalmi bencés közösség új főapátját Szent Benedek ünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe. Szent Asztrik apát 86. utódát eszményeiről és terveiről kérdeztük. A főapátot szerzetestársa, Fehérváry Jákó, a budapesti Szent Szabina-kápolna... »

2018. május 6. vasárnap

Vetőmagot osztott a Katolikus Karitász – Idén is elindult az „Öngondoskodó háztartások” program

Az országban 254 településen közel 4000 családnak adományozott 11 millió forint értékben vetőmagot a Katolikus Karitász az „Öngondoskodó háztartások” elnevezésű program keretében.

2018. április 16. hétfő

A Székelyföldre érkezett a „Szerzetesek asztalánál” vándorkiállítás

A gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeumba, székelyföldi útjának első állomására érkezett április 12-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „Szerzetesek asztalánál” című vándorkiállítása.

2018. április 15. vasárnap

Süteménysütő versenyt hirdet a jubileumát ünneplő mosonmagyaróvári Szent Gotthárd-plébánia

Idén ünnepli az országos műemlékek között nyilvántartott mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplom felszentelésének 350. évfordulóját. A jubileumi év alkalmából „A plébánia tortája” címmel süteménysütő versenyt hirdet az... »

2018. március 18. vasárnap

Mézmegáldás Székesfehérváron

Mézfesztivált szerveztek február 23-án Székesfehérváron. A rendezvény végén Dózsa István plébános áldotta meg a termelők által készített mézeket és az I. Székesfehérvári Mézfesztivál résztvevőit.

2018. február 27. kedd

A szívbéli jóllakás ideje – Kollibaszentelés Nyíregyházán

A görögkatolikus hagyományok szerint nagyböjt első péntekjén, február 16-án az Előszenteltek Liturgiája után megáldották a kollibát, az édes böjti ételt a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban.

2018. február 21. szerda

2017-ben is stratégiai partnerként működött együtt a SPAR és a Máltai Szeretetszolgálat

A SPAR Magyarország több mint húsz éve támogatja a szükséget szenvedőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A két szervezet tavaly megvalósult együttműködéséről olvashatnak az alábbiakban.

2018. február 13. kedd

Malaca van a Máltai Szeretetszolgálatnak

A Hungexpo egy sertést ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Legyen Malacod! program keretében. A szeretetszolgálat munkatársai webkamerán követhetik az állat fejlődését, melyet a Szatmár Farm Szociális Szövetkezet cégénydányádi telepén nevelnek fel.

2018. február 9. péntek

Több mint egy tucatnyi képzést nyújtanak a Máltai Szeretetszolgálat szakiskolái

Négy máltai szakiskolában tizennégy szakmából választhatnak többféle képzési rendben a középiskolába jelentkező tanulók. Az oktatási intézményekbe a hagyományos felvételi eljárás során nyerhetnek felvételt.

2018. február 5. hétfő

A Tihanyi Alapítólevél szellemében jöhet létre a bencés majorság

Több száz millió forintos fejlesztéseket tervez a Tihanyi Bencés Apátság. Az eddig elnyert pályázati forrásokból megújul a múzeumi kiállítás, balatoni panorámás napváró teraszt alakítanak ki, a Rege Cukrászda is megújul. További források esetén apátsági levendula- és... »

2018. február 3. szombat

Szőröstül-bőröstül – Menteni a világot, menteni önmagunkat

A norvég újságíró könyve elvezet bennünket az elit éttermek és a bioüzletláncok, továbbá az olcsó élelmiszert kínáló éjjel-nappali boltok világába. Felhívja figyelmünket a világ háztartásainak jelentős részét még ma is fogságban tartó „nagy hármasra”: a sóra, a zsírra... »

2018. január 14. vasárnap

A Kapuvári ÍzvadÁszok ünnepi ebédet főztek a római szegényeknek vízkeresztkor

Ötszáz személyre készített meleg ételt a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén január 6-án. Az amatőr főzőcsapat 2015-től minden évben vízkereszt ünnepén segít a római rászorulókon.

2018. január 8. hétfő

Szent János-napi borszentelés Miskolcon és Egerben

Szent János apostol, evangélista ünnepén, december 27-én hagyományos borszentelést tartottak az Egri Főegyházmegye több templomában.

2017. december 28. csütörtök

„Ha kisült már, ide véle…” – Vaníliás kifli

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 23. szombat

„Ha kisült már, ide véle…” – Svéd fahéjas csiga

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 16. szombat

„Ha kisült már, ide véle…” – Mesealmás

Sorozatunkban hagyományos, valamint újabb, talán sokak számára ismeretlen ünnepi recepteket adunk közre. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az örömteli készülődéshez, a családi hagyományok ápolásához.

2017. december 14. csütörtök

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel főztek a máltai szeretetszolgálat szakácstanulói

Az ország legjobb séfjeitől tanulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakiskola tanulói a „Jóság hónapja” alkalmából. December 12-én. többfogásos menüt főztek a fiatalok a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakembereivel együtt.

2017. december 12. kedd

tovább »