Videoüzenetet küldött a balti országokba a pápa

2018. szeptember 21. péntek 18:35

Holnap, szeptember 22-én kezdődő, Litvániába, Lettországba és Észtországba vezető útja előtt a Szentatya videoüzenetben fordult a balti államok híveihez szeptember 21-én, pénteken.

A sötétség, az erőszak és az üldöztetés idején a szabadság lángja nem alszik ki, hanem ösztönzést ad a reményre, egy olyan jövőbe vetett reményre, amelyben az Istentől minden embernek megadott méltóságot tiszteletben tartják, és amelyben mindenki arra kap meghívást, hogy részt vegyen egy igazságosabb és testvériesebb társadalom építésében – Ferenc pápa ezekkel a mondatokkal fordult a három balti ország nemzeteihez, melyeket szeptember 22. és 25. között látogat meg, függetlenségük centenáriuma alkalmából.

A Szentatya annak a reményének adott hangot, hogy látogatása ösztönző erő forrása lesz. Emlékeztetett, hogy a szabadság kincs, amelyet állandóan védelmezni kell, és tovább kell adni. Kiemelte az áldozatokat, amelyeket azok az emberek hoztak a múltban, akik lehetővé tették a jelenkor szabadságát.

Tegnap délután a pápa – ahogy apostoli útjai előtt szokása – ellátogatott a római Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy imádkozzon a Salus Populi Romani-ikon előtt. A hírt Greg Burke, a Vatikáni Sajtóközpont igazgatója tette közzé Twitter-üzenetében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57
Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 9.

Mai evangélium – 2018. december 9.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle