Videoüzenetet küldött a balti országokba a pápa

2018. szeptember 21. péntek, 18:35

Holnap, szeptember 22-én kezdődő, Litvániába, Lettországba és Észtországba vezető útja előtt a Szentatya videoüzenetben fordult a balti államok híveihez szeptember 21-én, pénteken.

A sötétség, az erőszak és az üldöztetés idején a szabadság lángja nem alszik ki, hanem ösztönzést ad a reményre, egy olyan jövőbe vetett reményre, amelyben az Istentől minden embernek megadott méltóságot tiszteletben tartják, és amelyben mindenki arra kap meghívást, hogy részt vegyen egy igazságosabb és testvériesebb társadalom építésében – Ferenc pápa ezekkel a mondatokkal fordult a három balti ország nemzeteihez, melyeket szeptember 22. és 25. között látogat meg, függetlenségük centenáriuma alkalmából.

A Szentatya annak a reményének adott hangot, hogy látogatása ösztönző erő forrása lesz. Emlékeztetett, hogy a szabadság kincs, amelyet állandóan védelmezni kell, és tovább kell adni. Kiemelte az áldozatokat, amelyeket azok az emberek hoztak a múltban, akik lehetővé tették a jelenkor szabadságát.

Tegnap délután a pápa – ahogy apostoli útjai előtt szokása – ellátogatott a római Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy imádkozzon a Salus Populi Romani-ikon előtt. A hírt Greg Burke, a Vatikáni Sajtóközpont igazgatója tette közzé Twitter-üzenetében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

19:58
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

19:24