Videoüzenetet küldött a balti országokba a pápa

2018. szeptember 21. péntek 18:35

Holnap, szeptember 22-én kezdődő, Litvániába, Lettországba és Észtországba vezető útja előtt a Szentatya videoüzenetben fordult a balti államok híveihez szeptember 21-én, pénteken.

A sötétség, az erőszak és az üldöztetés idején a szabadság lángja nem alszik ki, hanem ösztönzést ad a reményre, egy olyan jövőbe vetett reményre, amelyben az Istentől minden embernek megadott méltóságot tiszteletben tartják, és amelyben mindenki arra kap meghívást, hogy részt vegyen egy igazságosabb és testvériesebb társadalom építésében – Ferenc pápa ezekkel a mondatokkal fordult a három balti ország nemzeteihez, melyeket szeptember 22. és 25. között látogat meg, függetlenségük centenáriuma alkalmából.

A Szentatya annak a reményének adott hangot, hogy látogatása ösztönző erő forrása lesz. Emlékeztetett, hogy a szabadság kincs, amelyet állandóan védelmezni kell, és tovább kell adni. Kiemelte az áldozatokat, amelyeket azok az emberek hoztak a múltban, akik lehetővé tették a jelenkor szabadságát.

Tegnap délután a pápa – ahogy apostoli útjai előtt szokása – ellátogatott a római Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy imádkozzon a Salus Populi Romani-ikon előtt. A hírt Greg Burke, a Vatikáni Sajtóközpont igazgatója tette közzé Twitter-üzenetében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
puspoki-latogatas-babolnai-templomban-es-menesbirtokon
Püspöki látogatás a bábolnai templomban és a ménesbirtokon

Szalai Gábor bábolnai plébános meghívására október 14-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hálaadó szentmisét mutatott be a bábolnai Nepomuki Szent János-templomban a település várossá nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából.

15:01
a-szoloto-biztonsaga-avilai-szent-terez-mai-uzenetei
A szőlőtő biztonsága – Avilai Szent Teréz mai üzenetei

Október 14-én, vasárnap tartották a budapest-terézvárosi templom búcsúját. A szertartáson Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök az ima és a szeretetgyakorlás egységére, összekapcsolására buzdított prédikációjában.

13:40