Átadták a Kerkai-díjat Szegeden

2019. január 27., vasárnap | 16:31

Kilencedik alkalommal adták át a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) Kerkai Jenőről elnevezett díját január 25-én a szegedi Kerkai Jenő Tini Tanodában.

A KIFE 2005-ben alapította az elismerést Kerkai Jenő jezsuita életművének tiszteletére. A kitüntetést az ifjúságsegítés és felnőttképzés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó és meghatározó tevékenységet folytató személyek kapják. 

2019-ben Zöldyné Szita Erzsébet, a „Témacentrikus Interakció” módszerének hazai meghonosítója és Farkas László, a Mente Misszió kidolgozója vehette át az elismerést.

Zöldyné Szita Erzsébet a felnőttképzés, illetve a nők munkába állásának segítése terén végzett munkájáért kapott Kerkai-díjat. A ’90-es évek óta tevékenykedik a felnőttképzésben, aktív trénerként meghonosította a csoportban való munkát és tanulást elősegítő „Témacentrikus Interakció” módszerét. Minisztériumi munkássága során nagy szerepet játszott a nők ismételt munkába állásának segítésében és a nők közéleti szerepvállalásának hangsúlyozásában. Nevéhez fűződik a Családbarát Munkahelyek című pályázat évenkénti kiírása és értékelése.

Farkas László ifjúsági lelkészi tevékenysége során elért eredményeiért részesült a Kerkai-díjban. Elsődlegesen a Váci Egyházmegye területén működő, ám az egész országra kiterjedő missziót épített ki, amelynek küldetése az egyházmegyei lelkiség ápolása és az ifjúsági közösségek megteremtése. A díjazott emellett ifjúsági irodát indított az ifjúsági misszió segítése céljával. Munkássága során fiatalok tömegéhez juttatta el a katolikus lelkiséget táborok, találkozók és regionális közösségek szervezésével, több száz önkéntes fiatal mozgósításával.

Forrás és fotó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd