Átadták a Kerkai-díjat Szegeden

2019. január 27. vasárnap, 16:31

Kilencedik alkalommal adták át a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) Kerkai Jenőről elnevezett díját január 25-én a szegedi Kerkai Jenő Tini Tanodában.

A KIFE 2005-ben alapította az elismerést Kerkai Jenő jezsuita életművének tiszteletére. A kitüntetést az ifjúságsegítés és felnőttképzés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó és meghatározó tevékenységet folytató személyek kapják. 

2019-ben Zöldyné Szita Erzsébet, a „Témacentrikus Interakció” módszerének hazai meghonosítója és Farkas László, a Mente Misszió kidolgozója vehette át az elismerést.

Zöldyné Szita Erzsébet a felnőttképzés, illetve a nők munkába állásának segítése terén végzett munkájáért kapott Kerkai-díjat. A ’90-es évek óta tevékenykedik a felnőttképzésben, aktív trénerként meghonosította a csoportban való munkát és tanulást elősegítő „Témacentrikus Interakció” módszerét. Minisztériumi munkássága során nagy szerepet játszott a nők ismételt munkába állásának segítésében és a nők közéleti szerepvállalásának hangsúlyozásában. Nevéhez fűződik a Családbarát Munkahelyek című pályázat évenkénti kiírása és értékelése.

Farkas László ifjúsági lelkészi tevékenysége során elért eredményeiért részesült a Kerkai-díjban. Elsődlegesen a Váci Egyházmegye területén működő, ám az egész országra kiterjedő missziót épített ki, amelynek küldetése az egyházmegyei lelkiség ápolása és az ifjúsági közösségek megteremtése. A díjazott emellett ifjúsági irodát indított az ifjúsági misszió segítése céljával. Munkássága során fiatalok tömegéhez juttatta el a katolikus lelkiséget táborok, találkozók és regionális közösségek szervezésével, több száz önkéntes fiatal mozgósításával.

Forrás és fotó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő