Felszentelési évfordulóját ünnepli a MÁV-telepi Jézus Szíve plébánia

2013. szeptember 6. péntek, 10:56

A Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve plébánia szeptember 8-án, vasárnap ünnepli a templom felszentelésének 75. évfordulóját.

Gazdag programokkal tartanak plébániai napot évfordulójuk méltó megünneplésa alkalmából Rákospaltoán. Az ünnepi alkalomra készítettek egy 150 oldalas jubileumi kiadványt, amelyben a templom építésének kezdeteitől napjainkig történeti dokumentumokat, megemlékezéseket mutatnak be, számos fotóval illusztrálva. Részletesen ismertetik a templom és a plébánia újkori történetét is - tájékoztatta a Magyar Kurírt Gergó Lajos.

A program 9 órakor az ünnepi szentmisével kezdődik, amelyet Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára mutat be. A szentmisében lesz a ministráns avatás is és ekkor mutatják be a jubileumi kiadványt, majd a szentmise a már hagyományos „templom körülölelésével" zárul. 

A nap folyamán érdekes játékok, sportversenyek zajlanak.

Délután fél 3-kor Kajtár Edvárd a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet vezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar tanára tart előadást a Közösségi Házban: „Templomok, templom építészet, a liturgia és a templom kapcsolata” címmel.

Mindenkit szeretettel várnak a rendezők.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
a-biblia-uzenete-atkelni-sajat-voros-tengeremen
Átkelni saját „Vörös-tengeremen”

Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,27–38)

16:00