Ifjúsági közösségek vezetőinek találkozója Kaposváron

2019. március 12. kedd 12:15

Március 9-én a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyház plébániáján találkoztak az egyházmegye ifjúsági közösségeinek vezetői.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozón Kisiván Csaba ifjúsági referens ismertette az ifjúságpasztorációs zsinati munkadokumentumot, melyről – ezt követően – Varga László püspökkel beszélgettek a résztvevők.

„Mindenkihez szól a küldetés, mindenkiben ott van Isten Szentlelke. Ő a saját Lelkét lehelte a saját képére alkotott emberbe. Meg kell találni azt a nyelvet, azt a hangot, ahol be tudunk lépni az Ő világába” – mondta a főpásztor.

A fórum után szentmisén vettek részt a fiatalok, amelyet a megyéspüspök mutatott be.

Homíliájában Varga László kiemelte: az ifjúságpasztorációban, illetve az evangelizációban a tűz a legfontosabb. „Az Isten szenvedélyes Szeretet, a Szentháromság tele van szenvedéllyel. Az Atya mindent odaad a Fiúnak, a Fiú mindent visszaad az Atyának, és ez az állandó önátadás a Szentlélekben történik. Isten szenvedélyesen szereti az ő népét, szenvedélyesen szeret mindegyikünket. Ez a szenvedélyes istenszeretet az, ami hiányzik. Szeretgetjük az Istent, megteszegetjük a parancsait, válogatva, hogy mit igen, és mit nem.

Olyan keresztényekre és olyan fiatalokra van szükség, akikben ott a tűz az Isten iránt, egymás iránt és az Egyház iránt” – hangsúlyozta a főpásztor.

A szentmise után a fiatalok a zsinati dokumentummal kapcsolatos kérdéseiket dolgozták fel kisebb csoportokban.

A kaposvári egyházmegyei ifjúságpasztorációs zsinati munkadokumentum megtalálható, letölthető itt.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő