Ifjúsági közösségek vezetőinek találkozója Kaposváron

2019. március 12., kedd | 12:15

Március 9-én a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyház plébániáján találkoztak az egyházmegye ifjúsági közösségeinek vezetői.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozón Kisiván Csaba ifjúsági referens ismertette az ifjúságpasztorációs zsinati munkadokumentumot, melyről – ezt követően – Varga László püspökkel beszélgettek a résztvevők.

„Mindenkihez szól a küldetés, mindenkiben ott van Isten Szentlelke. Ő a saját Lelkét lehelte a saját képére alkotott emberbe. Meg kell találni azt a nyelvet, azt a hangot, ahol be tudunk lépni az Ő világába” – mondta a főpásztor.

A fórum után szentmisén vettek részt a fiatalok, amelyet a megyéspüspök mutatott be.

Homíliájában Varga László kiemelte: az ifjúságpasztorációban, illetve az evangelizációban a tűz a legfontosabb. „Az Isten szenvedélyes Szeretet, a Szentháromság tele van szenvedéllyel. Az Atya mindent odaad a Fiúnak, a Fiú mindent visszaad az Atyának, és ez az állandó önátadás a Szentlélekben történik. Isten szenvedélyesen szereti az ő népét, szenvedélyesen szeret mindegyikünket. Ez a szenvedélyes istenszeretet az, ami hiányzik. Szeretgetjük az Istent, megteszegetjük a parancsait, válogatva, hogy mit igen, és mit nem.

Olyan keresztényekre és olyan fiatalokra van szükség, akikben ott a tűz az Isten iránt, egymás iránt és az Egyház iránt” – hangsúlyozta a főpásztor.

A szentmise után a fiatalok a zsinati dokumentummal kapcsolatos kérdéseiket dolgozták fel kisebb csoportokban.

A kaposvári egyházmegyei ifjúságpasztorációs zsinati munkadokumentum megtalálható, letölthető itt.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek