Elhunyt Lisztovszki Tünde

2015. szeptember 5. szombat, 10:57

Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva értesítjük olvasóinkat, hogy munkatársunk, barátunk, Lisztovszki Tünde életének 46. évében, szeptember 5-én, hosszú és méltósággal viselt betegség után megtért Teremtőjéhez.


Lisztovszki Tünde 1969. október 26-án született Budapesten. Portugál–történelem szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1994-ben. Ezt követően éveken át történelmet tanított a budapesti Szent László Gimnáziumban és a Széchenyi István Gimnáziumban. Munkaévei nagy részét az egyház szolgálatában töltötte: 1999 és 2004 között az apostoli nunciatúra magyar titkára volt, majd 2006-tól a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) munkatársaként dolgozott. Munkája során többek között a pápai üzeneteket fordította magyarra. 2007-től a Magyar Kurír munkatársaként szerkesztette a hírportált, olasz nyelvből fordított híreket, beszámolókat írt, interjúkat készített. Amíg ereje engedte, mindvégig – egyházát szolgálva – dolgozott.

Mindig szívből, nagy körültekintéssel és figyelemmel végezte munkáját, a legkisebb pontatlanság sem kerülte el a figyelmét, addig nem nyugodott, míg rá nem talált a legmegfelelőbb kifejezésre. Tünde úgy élt és úgy dolgozott, hogy mindig az egyértelmű, tiszta megfogalmazásra törekedett.

Érezte az írás felelősségét. Tudta, hogy nem mindegy, mit és hogyan mutat be a média: nem félt figyelmeztetni munkatársait, ha úgy érezte, egy-egy cikk, írás feleslegesen negatív indulatokat vagy az amúgy is meglévő előítéletek növekedését válthatja ki.

Betegsége idején is derűt sugárzott, mosolyogva jelent meg köztünk, nem akart terhelni senkit a szenvedésével. Imádságos lelkülettel nagyon reménykedett a gyógyulásban, és sokan reménykedtünk vele együtt. A Fokoláre mozgalom elkötelezett tagja volt fiatalkora óta. Betegsége kezdetétől a mozgalom fiatalon elhunyt tagja, Boldog Chiara Luce Badano példáját hordozta szívében, aki türelemmel és derűsen viselte a szenvedést, az Úr örömében halt meg. Mi is kérjük az Urat, fogadja Tündét országába Chiara Luce mellé.

Halála előtt nem sokkal, amikor ereje már fogytán volt, együtt imádkoztunk azért, hogy türelemmel viselje a fájdalmat. Ő nem elégedett meg azzal, hogy érte imádkozunk: „Ferenc pápa olyan sokszor kéri, hogy imádkozzunk érte, mégis ritkán tesszük, mondjunk el érte is egy Miatyánkot!” – kérte. Meghallgattuk kérését, imádkoztunk a pápáért, és imádkozunk azóta is.

Lisztovszki Tündét a Magyar Kurír saját halottjának tekinti.

Fotó: Thaler Tamás; Fokoláre közösség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Címkék: gyászhír, MKPK
Vezető híreink – olvasta már?
a-pasztor-feladata-hogy-gyogyitsa-baranyok-sebeit-tagle-biboros-eloadasa
A pásztor feladata, hogy gyógyítsa a bárányok sebeit – Tagle bíboros előadása

Csütörtök óta tart a Vatikánban a püspökök négynapos tanácskozása a kiskorúak védelméről az Egyházban. Plenáris előadások és kiscsoportos összejövetelek váltják egymást.

06:34
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

2019. február 22. péntek
Útravaló – 2019. február 23.

Útravaló – 2019. február 23.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. február 23.

Mai evangélium – 2019. február 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 9,2–13

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle