Utcát neveztek el Boldog Brenner Jánosról Gasztonyban

2018. augusztus 13. hétfő, 18:35

Magyarország első, Boldog Brenner Jánosról elnevezett utcáját augusztus 12-én áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök a Vas megyei Gasztonyban.

Nagy Szabolcs polgármester elmondta, hogy a faluban több párhuzamos utca is ugyanazt a nevet viseli, ami nehezíti a tájékozódást. Ilyen például a Hősök útja, melyek közül az egyikben a Szombathelyi Egyházmegye két papja, Takács László és Takács Gyula szülői háza is van. Takács László idén ünnepelte pappá szentelésének 50. évfordulóját. Nagy Szabolcs ekkor vetette fel, hogy az utcát, ahol egykor laktak, Brenner Jánosról neveznék el. Az ötlet kedvező fogadtatásra talált.

Az utca elején Marosits József és Takács László felajánlásának köszönhetően emlékoszlopot helyeztek el. Az utca átnevezése egyrészt tisztelgés Brenner János életpéldája előtt, de kifejezése a falu nagyrabecsülésének is Takács Gyula és Takács László iránt, akik már hosszú évtizedek óta szolgálják az Egyházat és az embereket – hangsúlyozta a polgármester.

Az emlékoszloport és az utcanévtáblát Székely János megyéspüspök áldotta meg augusztus 12-én a jelenlévő hívek imádságaival kísérve.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20