„Azért tudok jobb lenni, mert szeret az Isten!” – Püspöki látogatás a csurgói Kolping-iskolában

2018. április 22. vasárnap 19:58

Varga László kaposvári megyéspüspök április 20-án, pénteken a csurgói Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolába látogatott.

Vargáné Nagy Viola, az intézmény igazgatója köszöntötte a főpásztort, aki közös szentmisét ünnepelt a diákokkal és a pedagógusokkal.

„Van egy hatalmas erő, valaki, aki bennetek is ott lakik. Úgy hívják, hogy Szentlélek. A szeretet Lelke. Nincs olyan közöttetek, akiben ne lenne jelen a Szeretet, hisz valamennyien ugyanannak az Istennek, a mennyei Atyának vagyunk a fiai, leányai, az Ő képmására lettünk teremtve” – emelte ki prédikációjában Varga László.

A szentmisét követően a diákok énekes és prózai elemekből álló műsort adtak elő, majd fórumon vettek részt, melynek keretében lehetőségük volt kérdéseket feltenni a megyéspüspöknek. A témák között szerepelt a hivatás, a cölibátus, illetve a püspöki lét megélése.

A cölibátus nem egy megfosztott, hanem egy betöltött állapot. Akinek a szívét betölti az Istennel való kapcsolat, az megtapasztalja, mekkora ez az ajándék. Kap egy kincset, melyet fölébe helyez minden más kincsnek. Isten országának örömhírét szeretném továbbadni, melynek különböző útjait keresem püspökként is – fejtette ki Varga László. – Felismertem, hogy a megtört szentostyában és a megtört emberben ugyanaz a Krisztus van jelen, ezért különös figyelmet fordítok a szegényekre, a megtört emberekre.

A fórumot követően a tanári karral beszélgetett a megyéspüspök, majd közös ebéddel ért véget a látogatás.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap