„Értékes vagy!” – Feleségeknek, édesanyáknak szerveztek lelkinapot Székelyudvarhelyen

2018. április 12. csütörtök 10:57

Édesanyák és feleségek lelkihétvégéjét tartották Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, „Értékes vagy!” címmel április 6. és 8. között.

A hétvégét a gyulafehérvári főegyházmegye családpasztorációs irodájának munkatársai vezették, Bakó Mária koordinálásával.

A székelyudvarhelyi lelkigyakorlatos ház Facebook-oldalán tette közzé a lelkinapon jelenlévők néhány élménybeszámolóját:

„Sokszor nagyon nehéz elhinni, hogy értékesek vagyunk. Ennek megértésében segített a lelkigyakorlat. Meg tudtam nyílni, hogy elhiggyem a szívemmel is azt, amit az énem már tudott” – írta az egyik résztvevő.

Egy másik tanúságtevő így fogalmaz: „Viszem magammal azt a jóleső rádöbbenést, rácsodálkozást, hogy Isten mily szépen, csodálatosan megtervezte számomra az életet. Nem értem, hogy miért éltem aggodalomban, ahelyett, hogy hagynám magam szállni, mint a sas.”

Forrás és fotó: Romkat.ro; Szent Pio-ház/Facebook

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek