„Fiam, őrizd meg szívedet!” – Missziós napot tartottak Tolnán

2018. szeptember 12. szerda 10:54

Szeptember 7-én, pénteken missziós napot rendeztek Tolnán, Szent István királyra emlékezve.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Fiam, őrizd meg szívedet!” (Péld 4,23) – az István király fiához írt intelmeire is hatást gyakorló Példabeszédek könyvének e szavai szolgáltak a missziós nap mottójaként.

A rendezvény szentmisével kezdődött. Ravasz Csaba plébános beszéde mellett a tolnai Szent Mór Általános Iskola és a Szent István Gimnázium diákjainak az államalapító királyról előadott misztériumjátéka színesítette a rendezvényt.

A nap folyamán párhuzamosan zajlottak a programok: Szőts Bálint vezetésével Istent dicsőítették a részt vevő fiatalok és felnőttek; kézműves-foglalkozásokon fonalgrafikával keresztet, méhviaszból gyertyát, cukorból tized rózsafüzért készíthettek az érdeklődők; a Caritas-sarokban az önkéntesek zsíros kenyeret és hűsítőt osztottak.

A gimnázium épületében közel másfél órán át zajlott a Szent István királlyal kapcsolatos szellemi vetélkedő. A sportpályákon sokan szurkoltak a csapatoknak. A középiskolás és felnőtt korosztályt a „Meghallgat-lak”, valamint a gyónás és lelkibeszélgetés lehetőségei várták.

Háromfordulós történelmi-kulturális rejtvény, illetve a „Szakrális Szelfi” eredményhirdetése is szerepelt a missziós nap programjában.

A tolnai rendezvényen koncertet adott Varga Miklós. Az énekes, aki Szent István mellett Jézus Krisztust is több ízben megformálhatta a színpadon, koncertje előtt szerepélményeiről és családjáról beszélt.

Az eseményt Nyúl Viktor pasztorális helynök, valamint Ravasz Csaba tolnai plébános Szent Istvánt aktualizáló gondolatai és áldása zárta.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45