„Nőnek lenni jó!” – Miskolci előadás a női hivatásról

2019. március 8. péntek 13:25

Farkas Franciska színésznő volt a Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett előadássorozat március 5-i vendége.

Farkas Franciska a Miskolci Egyetem könyvtárában Nőnek lenni Jó! címmel tartott előadást a Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Egyetemi lelkészség által szervezett Döntéstől a családalapításig című sorozat március 5-i alkalmán.

A színésznő azokra a kérdésekre keresett választ, hogy milyen értékeket hordoz magában a nőiség; mi fontos egy párkapcsolatban a férfi és női szerepek tekintetében, s hogy miért oly nehéz az elköteleződés a mai világban. Előadásában kitért arra is, hogy mi a különbség a nő és férfi között, különféle nézőpontok szerint; hogyan lehet összecsiszolódni egy életen át úgy, hogy mindkét félnek megmarad a hivatása, és identitása sem sérül.

Az előadó Háy János könyvéből felolvasott egy rövid novellát, mely női sztereotípiákról szólt férfi szemmel. Ezt követően a jelenlévők kérdéseket tehettek fel; kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő