„A szeretet hőfoka határozza meg ünnepnapjainkat” – Megáldották a felújított lengyeltóti plébániát

2018. december 4., kedd | 19:20

Varga László kaposvári megyéspüspök december 1-jén megáldotta a felújított plébániaépületet Lengyeltótiban. A Somogy megyei település ünnepe a Szent Jakab-templomban szentmisével folytatódott.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Advent a várakozás ideje – emlékeztetett szentbeszéde elején Varga László püspök. – Tegyük fel a kérdést, hogy mi jellemzi a várakozásunkat. „Azt gondolom, hogy a szeretet hőfoka az, ami meghatározza ezt a várakozást. Ha nem szeretünk valakit, akkor nem várjuk, hogy eljöjjön. Ha viszont szeretjük, akkor már alig várjuk, hogy találkozhassunk vele.

Advent első vasárnapja rákérdez a szeretetünkre: Mennyire szeretjük Jézust? Várakozunk-e a vele való találkozásra? Az emberfiát várjuk, az Úr Jézus Krisztust, aki megígérte, hogy eljön.

A szeretet az, amely meghatározza a Jézussal való kapcsolatunkat. Ha nem szeretetre épül a kapcsolatunk, akkor csak vallást gyakorlunk; betartjuk a szabályokat, a törvényeket, elkönyvelve, hogy jó vagy rossz emberek vagyunk-e. Az advent a szeretetünket szólítja meg.

Hol tartunk a Krisztussal való szeretetben? Ha nem szeretjük őt, nem várjuk – sem a második eljövetelét, sem a vele való találkozást, sem egy szentmisén való részvételt, amely találkozás Jézus Krisztussal az Eucharisztiában.

Az advent arra hív, hogy mindennap újítsuk meg az Úr Jézussal való szeretetkapcsolatunkat egészen addig a napig, míg újra el nem jön. Akik naponta megújítják ezt a szeretetkapcsolatot, azoknak Jézus Krisztus második eljövetele a legszebb nap lesz, mert végre színről színre láthatják azt, akit annyira szerettek mindennap, akivel találkozni akartak. A szeretetünk hőfoka határozza meg az ünnepnapjainkat, sőt a hétköznapjainkat s a találkozásainkat az Úr Jézus Krisztussal” – hangsúlyozta homíliájában a főpásztor.

A szentmise végén Horváth Lóránt plébános mondott köszönetet, majd agapéra hívta a híveket. Az eseményen részt vett Móring József Attila országgyűlési képviselő is, aki ünnepi beszédében köszönte meg az épület felújítását.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle