200 éves a tornyospálcai görögkatolikus templom

2017. október 6. péntek 15:54

Kétszáz éve szentelték meg a tornyospálcai templomot. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen október 1-jén emlékeztek meg a jubileumról.

1817-ben az emlékezők ősei az Istenszülő oltalmának napján szentelték fel a görögkatolikus templomot. Az erre emlékező Szent Liturgiát Szocska A. Ábel apostoli kormányzó celebrálta az egyházkerület paptestvéreivel. Szentbeszédében egy Athosz szigetén lévő kolostor kegyképének történetét idézte fel, ahol Szűz Mária védelmébe vette a szerzetes testvéreket. A hívek szívébe véste, hogy talán észre sem vesszük hányszor, de hányszor óv meg minket jóságával, türelmével az Istenszülő. Egy sóhajtásunk, egy keresztvetésünk, egy röpke imánk is meghallgatásra talál.

Forrás és fotó: Nagy Béla parókus

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő