200 éves a tornyospálcai görögkatolikus templom

2017. október 6. péntek 15:54

Kétszáz éve szentelték meg a tornyospálcai templomot. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen október 1-jén emlékeztek meg a jubileumról.

1817-ben az emlékezők ősei az Istenszülő oltalmának napján szentelték fel a görögkatolikus templomot. Az erre emlékező Szent Liturgiát Szocska A. Ábel apostoli kormányzó celebrálta az egyházkerület paptestvéreivel. Szentbeszédében egy Athosz szigetén lévő kolostor kegyképének történetét idézte fel, ahol Szűz Mária védelmébe vette a szerzetes testvéreket. A hívek szívébe véste, hogy talán észre sem vesszük hányszor, de hányszor óv meg minket jóságával, türelmével az Istenszülő. Egy sóhajtásunk, egy keresztvetésünk, egy röpke imánk is meghallgatásra talál.

Forrás és fotó: Nagy Béla parókus

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
szemelyi-valtozasok-egyhazmegyeinkben-2018
Személyi változások egyházmegyéinkben – 2018 – FRISSÍTVE

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2018. évben egyházmegyéinkben. Összeállításunk a Veszprémi Főegyházmegye dispozícióival frissült.

12:14
-katolikus-szo-ne-csak-egy-jelzo-legyen
„…a katolikus szó ne csak egy jelző legyen” – Intézményvezetők kinevezéseit adták át Egerben

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Ternyák Csaba érsek július 16-án az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák igazgatóinak.

10:44