457 tonna almát osztott szét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2016. október 27., csütörtök | 9:11

Országszerte 470 helyszínen 457 tonna almát osztott szét rászoruló emberek és családok között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat októberben a nagykállói Termelői Értékesítő Szövetkezet felajánlásának köszönhetően.

A gyümölcsöt 64 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei termelő ajánlotta fel, akik az orosz embargó miatt a piacon nem értékesíthető almát nem kívánták megsemmisíteni, inkább négy segélyszervezet közreműködésével eljuttatták a rászoruló emberekhez.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját intézményeiben, az ország legszegényebb településein működő Jelenlét programok keretében, szociális intézményekben, kórházakban és a máltai önkéntes csoportok közreműködésével hajléktalan embereknek, nagycsaládosoknak és időseknek osztja szét a gyümölcsöt. Az adományból részesültek plébániák, önkormányzatok és családsegítő szervezetek is. Így több mint százezer ember jutott friss magyar almához október folyamán.

Az utóbbi két évben a karitatív szervezet három alkalommal tartott almaosztást, melyek keretében összesen több mint ezer tonna gyümölcsöt juttattak el rászoruló emberekhez.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szereteszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria