A betegek világnapja Marosvásárhelyen

2019. február 15., péntek | 11:16

A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-templomban február 11-én, a betegek világnapjának délelőttjén a város papjai, délután pedig Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A város papjai által bemutatott koncelebrált szentmisén kiszolgáltatták a betegek szentségét is. Palkó Ágoston plébános, a Máltai Szeretetszolgálat lelkivezetője szentbeszédében a ma emberének legnagyobb betegségét, a félelmet és az ebből táplálkozó depressziót emelte ki.

A szertartás után a Deus Providebit Tanulmányi Ház nagytermében a Mátyás király és a kolozsvári bíró című színdarabot nézhették meg a résztvevők, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Líceum diákjainak előadásában. A kulturális programot, majd szeretetvendégséget követően a Caritas munkatársai ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést végeztek a jelen lévő idősek és betegek körében.

Délután Varga László kaposvári megyéspüspök celebrált ünnepi szentmisét a marosvásárhelyi plébániatemplomban. Homíliájában az anyaországi főpásztor a szenvedéshez való viszonyulásról beszélt. Kiemelte, hogy ezt a témát csak végtelen alázattal lehet megközelíteni. Ennek titka nagyon egyszerű: fel kell ismerni azt, hogy az Oltáriszentségben megtört Krisztus és a szenvedésben megtört ember ugyanaz. Addig kell szemlélni az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztust, amíg fel nem ismerjük a szenvedő emberben jelen lévő Krisztust – hangsúlyozta a szónok.

A betegekhez olyan gyengédséggel kell közelíteni, mint az édesanya a csecsemőjéhez. Közel kell menni a szenvedőkhöz, mert csak így tudjuk átadni nekik a szeretet ajándékát – mondta Varga László.

Szükségünk van a szenvedőkre, nem csak nekik van szükségük ránk: ők tudják megmozdítani bennünk a szeretetet, az irgalmat, és ezáltal találkozhatunk bennük a köztünk jelen levő Krisztussal – mondta a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-templomban a betegek világnapja alkalmából bemutatott szentmisén Varga László püspök.

Forrás: Molnár Izabella/Romkat.ro

Fotó: Molnár József

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle