A Boldogasszony Iskolanővérek választókáptalanja újraválasztotta vezetőségét

Megszentelt élet – 2017. március 18., szombat | 17:14

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának választókáptalanja március 17-én újra megválasztotta a jelenlegi tartományfőnöknőt, Lobmayer M. Judit nővért, valamint két jelenlegi tanácsosát, Baráti M. Kinga nővért és Bencze M. Regina nővért.

Négy évvel ezelőtt a három nővér így fogalmazta meg jövőképét: „Az a reményünk, hogy mi, Boldogasszony Iskolanővérek négy év múlva megerősödött, éltető tartomány leszünk, amely betölti küldetését, és ehhez új hivatásokat is befogad.” E cél elérésének érdekében a rendtartomány minden nővérét bevonták egy közös erőforrás-tervező folyamatba, melynek során felülvizsgálták szolgálati területeiket, és döntéseket hoztak ezekkel kapcsolatosan. Közös párbeszéd során megfogalmaztak négy prioritást. Ezek közül az első az apostoli szerzetesi identitásuk elmélyítése, a második a közösségi életük élővé és éltetővé formálása. A harmadik a nevelői szolgálatban részt vevő világi munkatársak képzését, az iskolanővéri karizma megosztását helyezte előtérbe. Végül a negyedik prioritás fókuszába az új hivatásokra való nyitottságot, a láthatóbbá és megszólíthatóbbá válást helyzeték.

Ezeknek a prioritásoknak jegyében sok minden történt az elmúlt négy év alatt. Áldást jelentett, hogy épp erre az időszakra esett a megszentelt élet éve, mely sok kegyelemmel, új hivatással is megajándékozta a közösséget. A megkezdett folyamatok folytatására, további mélyítésére kapott most meghívást a jelenlegi Tartományi Tanács. Az Iskolanővérek lelkiségükből adódóan fontosnak tartják Isten akaratának imádsággal, közös párbeszéddel való keresését. Ezért az újraválasztott tanács feladata, hogy újra és újra megnyissa a rendtársakkal való dialógust, és közösen találják meg, hogy a mai idők jeleire hogyan kell válaszolnia az iskolanővéreknek a nevelés eszközeivel.

A választókáptalan maga is a közösségi párbeszéd, imádság jegyében zajlott, a folyamatot a nemzetközi Kongregáció általános főnöknője, Mary Maher és helyettese, Maureen McGoey nővér vezették. Az újonnan választott tanács új hivatali ideje július 1-jén kezdődik, ünnepélyes beiktatással.

A Boldogasszony Iskolanővérek hálásan köszönik, hogy ezekben a napokban sokan imádkoztak értük. Ezt a támogatást továbbra is örömmel fogadják.

Forrás és fotó: Boldogasszony Iskolanővérek

Magyar Kurír