A Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozója

2017. december 1. péntek 11:19

Nagybecskereken tartották a húszéves jubileumát ünneplő Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozóját november 25-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Halmai Tibor, a Délvidéki Háló vezetője köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy az ünneplés és hálaadás mellett fontos a továbblépés, egymás erősítése is. Hangsúlyozta, hogy feladatuk és küldetésük, hogy szolgálatot tudjanak végezni Egyházukért, közösségeikért, figyelembe véve jelenlegi helyzetüket.

A találkozót záró ünnepi szentmise szónoka, Elias Ohoiledwarin SVD szintén a küldetésről elmélkedett prédikációjában. A szentmisén koncelebrált Vreckó Ferenc.

Az összejövetel keretében visszatekintettek az elmúlt év hálós eseményeire, megfogalmazták a terveket a helyi, regionális és Kárpát-medencei találkozók szervezését és az azokon való részvételt illetően.

„Együtt lenni, utazni nagyon jó, nagy élmény számomra a közös szervezés és a közös utazás, mert ezáltal is megtapasztalhatjuk, fontosak vagyunk egymás számára, fontosak vagyunk a Háló számára” – fogalmazott a találkozó végén Halmai Tibor.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
veszprem-megye-tiszteletbeli-polgara-lett-marfi-gyula
Veszprém megye tiszteletbeli polgára lett Márfi Gyula

December 15-én a veszprémi Megyeháza dísztermében ünnepi közgyűlést tartott Veszprém Megye Önkormányzata megalakulásának évfordulóján. A közgyűlésen tiszteletbeli polgári címmel tüntették ki Márfi Gyula érseket.

12:02
akit-megalaznak-azt-folmagasztaljak-papi-sorsok-56-utan
Akit megaláznak, azt fölmagasztalják – papi sorsok ’56 után

A Kádár-rezsim egyházpolitikájáról és az 1956-os forradalmat követő megtorlásról rendeztek konferenciát december 15-én az Országház Felsőházi termében. A „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” című rendezvényen részt vett Veres András, az MKPK elnöke és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2017. december 15. péntek