A Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozója

2017. december 1. péntek 11:19

Nagybecskereken tartották a húszéves jubileumát ünneplő Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozóját november 25-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Halmai Tibor, a Délvidéki Háló vezetője köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy az ünneplés és hálaadás mellett fontos a továbblépés, egymás erősítése is. Hangsúlyozta, hogy feladatuk és küldetésük, hogy szolgálatot tudjanak végezni Egyházukért, közösségeikért, figyelembe véve jelenlegi helyzetüket.

A találkozót záró ünnepi szentmise szónoka, Elias Ohoiledwarin SVD szintén a küldetésről elmélkedett prédikációjában. A szentmisén koncelebrált Vreckó Ferenc.

Az összejövetel keretében visszatekintettek az elmúlt év hálós eseményeire, megfogalmazták a terveket a helyi, regionális és Kárpát-medencei találkozók szervezését és az azokon való részvételt illetően.

„Együtt lenni, utazni nagyon jó, nagy élmény számomra a közös szervezés és a közös utazás, mert ezáltal is megtapasztalhatjuk, fontosak vagyunk egymás számára, fontosak vagyunk a Háló számára” – fogalmazott a találkozó végén Halmai Tibor.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap