A házasság hete lezárása a temesvári egyházmegyében

2019. február 21., csütörtök | 9:49

A Temesvári Római Katolikus Egyházmegyében február 10. és 17. között „A házasság műszaki vizsgája” címmel zajlott a házasság hete rendezvénysorozat, amelynek utolsó napján, február 17-én több templomban is megáldották a szentmisék keretében a jelen lévő családokat, házaspárokat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban február 17-én, vasárnap Pál József Csaba megyéspüspök mutatta be a házasság hetét lezáró magyar nyelvű szentmisét. Koncelebrált Szilvágyi Zsolt pasztorációs ügyekért felelős püspöki helynök, helyi plébános; Bakó László püspöki titkár és Szabó Tibor segédlelkész.

Homíliájában a főpásztor Szent II. János Pál pápa szavait idézve hangsúlyozta, hogy a keresztény családok részesei az Egyház életének, és sajátos küldetésük van az Egyházban: tegyék azt a családok családjává, családiasabbá.

Pál József Csaba püspök az evangéliumi szakaszhoz kapcsolódva kifejtette: az embert Isten jelenléte, Isten közelsége, a vele való személyes kapcsolat teszi valóban boldoggá.

A püspöki szentbeszédet követően két család tett tanúságot arról, hogy miért fontos számukra Isten jelenléte.

Szilvágyi Zsolt plébános elmondta, hogy vasárnapról vasárnapra nagyon sok fiatal család vesz részt a szentmiséken, akik akár az idősebbek példaképei is lehetnének.

A püspöki helynök megköszönte Tari M. Böbe schönstatti nővérnek és Miklós Renáta szerzetesnővérnek, valamint a családoknak a programok előkészítésében és szervezésében nyújtott segítséget.

A szentmise végén Pál József Csaba megyéspüspök személyes áldásban részesítette a jelen lévő házaspárokat, családokat.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: család, házasság
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő