A házasság hete lezárása a temesvári egyházmegyében

2019. február 21., csütörtök | 9:49

A Temesvári Római Katolikus Egyházmegyében február 10. és 17. között „A házasság műszaki vizsgája” címmel zajlott a házasság hete rendezvénysorozat, amelynek utolsó napján, február 17-én több templomban is megáldották a szentmisék keretében a jelen lévő családokat, házaspárokat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban február 17-én, vasárnap Pál József Csaba megyéspüspök mutatta be a házasság hetét lezáró magyar nyelvű szentmisét. Koncelebrált Szilvágyi Zsolt pasztorációs ügyekért felelős püspöki helynök, helyi plébános; Bakó László püspöki titkár és Szabó Tibor segédlelkész.

Homíliájában a főpásztor Szent II. János Pál pápa szavait idézve hangsúlyozta, hogy a keresztény családok részesei az Egyház életének, és sajátos küldetésük van az Egyházban: tegyék azt a családok családjává, családiasabbá.

Pál József Csaba püspök az evangéliumi szakaszhoz kapcsolódva kifejtette: az embert Isten jelenléte, Isten közelsége, a vele való személyes kapcsolat teszi valóban boldoggá.

A püspöki szentbeszédet követően két család tett tanúságot arról, hogy miért fontos számukra Isten jelenléte.

Szilvágyi Zsolt plébános elmondta, hogy vasárnapról vasárnapra nagyon sok fiatal család vesz részt a szentmiséken, akik akár az idősebbek példaképei is lehetnének.

A püspöki helynök megköszönte Tari M. Böbe schönstatti nővérnek és Miklós Renáta szerzetesnővérnek, valamint a családoknak a programok előkészítésében és szervezésében nyújtott segítséget.

A szentmise végén Pál József Csaba megyéspüspök személyes áldásban részesítette a jelen lévő házaspárokat, családokat.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: család, házasság
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat