A jakartai nuncius köszönetet mondott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia segítségéért

2018. november 7., szerda | 15:32

Piero Pioppo érsek, jakartai apostoli nuncius a napokban írt levelében köszönetét fejezte ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak a Magyar Katolikus Egyház Indonéziába küldött gyorssegélyéért.


A segély összegét a katasztrófa által leginkább sújtott két egyházmegye, a makassari érsekség és a manadói püspökség rendelkezésére bocsátják.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa október 6-án  döntött arról, hogy tízmillió forintos gyorssegélyt folyósít az Indonéziát ért természeti katasztrófák által sújtott lakosság megsegítésére.

A délkelet-ázsiai országhoz tartozó Celebesz szigetének északi részét szeptember 28-án nagy erejű földrengés rázta meg, amelyet szökőár követett, közel kétezer ember halálát okozva és több ezer sebesültet hagyva maga után.

A magyar katolikus püspökök testülete továbbra is kéri a hívőket, hogy imáikban emlékezzenek meg a katasztrófa áldozatairól.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia üldözött keresztény testvéreink megsegítésére karácsonyig tartó gyűjtést hirdetett, melyről bővebben ITT olvashatnak.

Forrás: MKPK Titkárság

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd