A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökségének közleménye a teremtésvédelemről

2019. március 25., hétfő | 16:29

Az alábbiakban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnökségének teremtésvédelemről szóló közleményét olvashatják, amit március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tettek közzé.

Dr. Ternyák Csaba érsek 2017-ben március 25-ére, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére teremtésvédelmi napot hirdetett az Egri Főegyházmegyében.

E napon az egyházmegye intézményei számos akcióval hívják fel a közvélemény figyelmét a teremtett világ védelmének fontosságára, mely kezdeményezéshez a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége is csatlakozik, mert vallja, hogy hitéből és keresztségéből fakadóan minden keresztény ember felelős a környezet megóvásáért.

Ezért kérjük a KÉSZ helyi csoportjait, hogy szervezzenek hasonló megmozdulásokat, járjanak élen annak reményében, hogy kezdeményezésük példaértékűnek bizonyul az egész magyar társadalom számára, de főként az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségének érdekében.

A világ mérvadó tudósai ma már egyetértenek abban, hogy súlyos ökológiai válsággal nézünk szembe, melynek oka az ember környezetromboló tevékenysége. A természet fokozatos pusztulása, a klímaváltozás mindannyiunk számára érezhető realitás. E kihívásra cselekvően kell válaszolnunk. Javasoljuk tehát a KÉSZ-csoportok számára, hogy a Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában vagy a KÉSZ Idők jelei programjában megfogalmazottakra támaszkodva vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal, más intézményekkel és szervezetekkel. Velük együttműködve mutassanak példát közös otthonunk, a teremtett világ megóvására és az eddig okozott károk felszámolására.

Legyen a közös jelszavunk: fenntarthatóság, környezettudatosság, teremtésvédelem!

Budapest, 2019. március 25.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége

Forrás és fotó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle