A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökségének közleménye a teremtésvédelemről

2019. március 25., hétfő | 16:29

Az alábbiakban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnökségének teremtésvédelemről szóló közleményét olvashatják, amit március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tettek közzé.

Dr. Ternyák Csaba érsek 2017-ben március 25-ére, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére teremtésvédelmi napot hirdetett az Egri Főegyházmegyében.

E napon az egyházmegye intézményei számos akcióval hívják fel a közvélemény figyelmét a teremtett világ védelmének fontosságára, mely kezdeményezéshez a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége is csatlakozik, mert vallja, hogy hitéből és keresztségéből fakadóan minden keresztény ember felelős a környezet megóvásáért.

Ezért kérjük a KÉSZ helyi csoportjait, hogy szervezzenek hasonló megmozdulásokat, járjanak élen annak reményében, hogy kezdeményezésük példaértékűnek bizonyul az egész magyar társadalom számára, de főként az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségének érdekében.

A világ mérvadó tudósai ma már egyetértenek abban, hogy súlyos ökológiai válsággal nézünk szembe, melynek oka az ember környezetromboló tevékenysége. A természet fokozatos pusztulása, a klímaváltozás mindannyiunk számára érezhető realitás. E kihívásra cselekvően kell válaszolnunk. Javasoljuk tehát a KÉSZ-csoportok számára, hogy a Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában vagy a KÉSZ Idők jelei programjában megfogalmazottakra támaszkodva vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal, más intézményekkel és szervezetekkel. Velük együttműködve mutassanak példát közös otthonunk, a teremtett világ megóvására és az eddig okozott károk felszámolására.

Legyen a közös jelszavunk: fenntarthatóság, környezettudatosság, teremtésvédelem!

Budapest, 2019. március 25.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége

Forrás és fotó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda