A máriapócsi idősek otthonában élő szépkorúakat köszöntötték

2017. október 6. péntek 12:25

Október 4-én, az idősek világnapján idén is megünnepelték Máriapócson, a II. János Pál Pápa Idősek Otthonában élő időseket.

Az ünnepséget Ungvári Sándor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója nyitotta meg. „Ezen a napon szeretettel gondolunk mindazokra, akik egy hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött” – fogalmazott.

Orosz István parókus, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely igazgatója is köszöntötte az időseket.

A város polgármestere, Papp Bertalan megindító szavai után Lőw Gábor intézményvezető üdvözölte a megjelenteket.

Az otthon egyik lakója, Papp Nóra verssel készült e jeles napra, melynek elhangzása után a Dudás Miklós görögkatolikus iskola diákjai adtak műsort az időseknek. Ezt követően Lipusz Géza atya, az otthon lelkivezetője osztotta meg gondolatait, végül a lakók női tagjaiból alakult kis dalkör nótacsokorral kedveskedett a résztvevőknek.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda
nemzetkozi-talalkozot-tartottak-koszegen-domonkos-noverek
Nemzetközi találkozót tartottak Kőszegen a domonkos nővérek

Hetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre. Betekinthettünk egyik napjukba.

2018. július 18. szerda