A máriapócsi idősek otthonában élő szépkorúakat köszöntötték

2017. október 6. péntek 12:25

Október 4-én, az idősek világnapján idén is megünnepelték Máriapócson, a II. János Pál Pápa Idősek Otthonában élő időseket.

Az ünnepséget Ungvári Sándor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója nyitotta meg. „Ezen a napon szeretettel gondolunk mindazokra, akik egy hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött” – fogalmazott.

Orosz István parókus, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely igazgatója is köszöntötte az időseket.

A város polgármestere, Papp Bertalan megindító szavai után Lőw Gábor intézményvezető üdvözölte a megjelenteket.

Az otthon egyik lakója, Papp Nóra verssel készült e jeles napra, melynek elhangzása után a Dudás Miklós görögkatolikus iskola diákjai adtak műsort az időseknek. Ezt követően Lipusz Géza atya, az otthon lelkivezetője osztotta meg gondolatait, végül a lakók női tagjaiból alakult kis dalkör nótacsokorral kedveskedett a résztvevőknek.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő