A pápa egységre buzdítja a peruiakat apostoli útja előtt

2017. augusztus 9. szerda 16:32

Dolgozzatok az egységért! – áll Ferenc pápa videoüzenetének középpontjában, amelyet a Szentatya közeli, 2018 januárjában esedékes perui apostoli látogatása apropóján készítettek.

Az üzenetben Ferenc pápa megfogalmazza, nagy vágya az, hogy eljusson a dél-amerikai országba: „Olyan nép vagytok, melynek nagy lehetőségei vannak. Legfőbb erőforrásaitok a szentek. Peru számos szentet adott egész Latin-Amerikának. Ők az Egyház egységét építették, és azt útközben építették, a szétszóratásból az egység felé haladva. Egy szent mindig ebben az irányultságban dolgozik.”

A Szentatya arra hívja a peruiakat, hogy együtt járják be ezt az utat, a nép megannyi szentjével együtt. „Dolgozzatok az egységért! Aki az egységen dolgozik, az előre néz. Ám előretekinteni lehet bizalmatlanul és keserűséggel is. Nem így a keresztény! A keresztény ember reménységgel tekint előre, mert bízik abban, hogy eléri azt, amit az Úr ígért neki” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a pápa a peruiakat, annak jegyében, hogy hamarosan találkoznak majd.

Ferenc pápa jövő év január 15. és 21. között tesz látogatást Chilében és Peruban. Peruban felkeresi Limát, Puerto Maldonadót és Trujillót.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

19:58
iden-is-lesz-maria-ut-zarandoklat-szent-istvan-unnepen
Idén is lesz Mária Út zarándoklat Szent István ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás megbízásából a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió idén is gyalogos zarándoklatot és felvezető műsort szervez az augusztus 20-i Szent István-ünnepre. Erre készülve tartottak sajtótájékoztatót július 18-án, szerdán délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

17:25