A pápa egységre buzdítja a peruiakat apostoli útja előtt

2017. augusztus 9. szerda 16:32

Dolgozzatok az egységért! – áll Ferenc pápa videoüzenetének középpontjában, amelyet a Szentatya közeli, 2018 januárjában esedékes perui apostoli látogatása apropóján készítettek.

Az üzenetben Ferenc pápa megfogalmazza, nagy vágya az, hogy eljusson a dél-amerikai országba: „Olyan nép vagytok, melynek nagy lehetőségei vannak. Legfőbb erőforrásaitok a szentek. Peru számos szentet adott egész Latin-Amerikának. Ők az Egyház egységét építették, és azt útközben építették, a szétszóratásból az egység felé haladva. Egy szent mindig ebben az irányultságban dolgozik.”

A Szentatya arra hívja a peruiakat, hogy együtt járják be ezt az utat, a nép megannyi szentjével együtt. „Dolgozzatok az egységért! Aki az egységen dolgozik, az előre néz. Ám előretekinteni lehet bizalmatlanul és keserűséggel is. Nem így a keresztény! A keresztény ember reménységgel tekint előre, mert bízik abban, hogy eléri azt, amit az Úr ígért neki” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a pápa a peruiakat, annak jegyében, hogy hamarosan találkoznak majd.

Ferenc pápa jövő év január 15. és 21. között tesz látogatást Chilében és Peruban. Peruban felkeresi Limát, Puerto Maldonadót és Trujillót.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek