A pápa egységre buzdítja a peruiakat apostoli útja előtt

2017. augusztus 9. szerda 16:32

Dolgozzatok az egységért! – áll Ferenc pápa videoüzenetének középpontjában, amelyet a Szentatya közeli, 2018 januárjában esedékes perui apostoli látogatása apropóján készítettek.

Az üzenetben Ferenc pápa megfogalmazza, nagy vágya az, hogy eljusson a dél-amerikai országba: „Olyan nép vagytok, melynek nagy lehetőségei vannak. Legfőbb erőforrásaitok a szentek. Peru számos szentet adott egész Latin-Amerikának. Ők az Egyház egységét építették, és azt útközben építették, a szétszóratásból az egység felé haladva. Egy szent mindig ebben az irányultságban dolgozik.”

A Szentatya arra hívja a peruiakat, hogy együtt járják be ezt az utat, a nép megannyi szentjével együtt. „Dolgozzatok az egységért! Aki az egységen dolgozik, az előre néz. Ám előretekinteni lehet bizalmatlanul és keserűséggel is. Nem így a keresztény! A keresztény ember reménységgel tekint előre, mert bízik abban, hogy eléri azt, amit az Úr ígért neki” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a pápa a peruiakat, annak jegyében, hogy hamarosan találkoznak majd.

Ferenc pápa jövő év január 15. és 21. között tesz látogatást Chilében és Peruban. Peruban felkeresi Limát, Puerto Maldonadót és Trujillót.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
lezarult-brenner-janos-emlekev
Lezárult a Brenner János-emlékév – A boldoggá avatásra készül a Szombathelyi Egyházmegye

Vesperessál és ünnepi szentmisével ért véget december 15–16-án a Brenner János-emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: jövőre május 1-jén Szombathelyen boldoggá avatják a hatvan évvel ezelőtt vértanú halált halt lelkipásztort.

16:40
miert-nem-mondta-meg-keresztelo-janos
Miért nem mondta meg Keresztelő János?

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 1,6–8; 19–28)

16:00