A pápa egységre buzdítja a peruiakat apostoli útja előtt

2017. augusztus 9. szerda 16:32

Dolgozzatok az egységért! – áll Ferenc pápa videoüzenetének középpontjában, amelyet a Szentatya közeli, 2018 januárjában esedékes perui apostoli látogatása apropóján készítettek.

Az üzenetben Ferenc pápa megfogalmazza, nagy vágya az, hogy eljusson a dél-amerikai országba: „Olyan nép vagytok, melynek nagy lehetőségei vannak. Legfőbb erőforrásaitok a szentek. Peru számos szentet adott egész Latin-Amerikának. Ők az Egyház egységét építették, és azt útközben építették, a szétszóratásból az egység felé haladva. Egy szent mindig ebben az irányultságban dolgozik.”

A Szentatya arra hívja a peruiakat, hogy együtt járják be ezt az utat, a nép megannyi szentjével együtt. „Dolgozzatok az egységért! Aki az egységen dolgozik, az előre néz. Ám előretekinteni lehet bizalmatlanul és keserűséggel is. Nem így a keresztény! A keresztény ember reménységgel tekint előre, mert bízik abban, hogy eléri azt, amit az Úr ígért neki” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a pápa a peruiakat, annak jegyében, hogy hamarosan találkoznak majd.

Ferenc pápa jövő év január 15. és 21. között tesz látogatást Chilében és Peruban. Peruban felkeresi Limát, Puerto Maldonadót és Trujillót.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
eger-diszpolgara-lett-ternyak-csaba-egri-ersek
Eger díszpolgára lett Ternyák Csaba egri érsek

Augusztus 20-án Eger városi ünnepségén díszpolgári címet kapott Ternyák Csaba egri érsek, a főegyházmegye 81. főpásztora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagja.

2017. augusztus 21. hétfő
megteresre-es-megujulasra-hivott-veres-andras-budapesten-allamalapito-szent-kiralyunk-unnepen
Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

2017. augusztus 20. vasárnap