A pápa egységre buzdítja a peruiakat apostoli útja előtt

2017. augusztus 9. szerda 16:32

Dolgozzatok az egységért! – áll Ferenc pápa videoüzenetének középpontjában, amelyet a Szentatya közeli, 2018 januárjában esedékes perui apostoli látogatása apropóján készítettek.

Az üzenetben Ferenc pápa megfogalmazza, nagy vágya az, hogy eljusson a dél-amerikai országba: „Olyan nép vagytok, melynek nagy lehetőségei vannak. Legfőbb erőforrásaitok a szentek. Peru számos szentet adott egész Latin-Amerikának. Ők az Egyház egységét építették, és azt útközben építették, a szétszóratásból az egység felé haladva. Egy szent mindig ebben az irányultságban dolgozik.”

A Szentatya arra hívja a peruiakat, hogy együtt járják be ezt az utat, a nép megannyi szentjével együtt. „Dolgozzatok az egységért! Aki az egységen dolgozik, az előre néz. Ám előretekinteni lehet bizalmatlanul és keserűséggel is. Nem így a keresztény! A keresztény ember reménységgel tekint előre, mert bízik abban, hogy eléri azt, amit az Úr ígért neki” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a pápa a peruiakat, annak jegyében, hogy hamarosan találkoznak majd.

Ferenc pápa jövő év január 15. és 21. között tesz látogatást Chilében és Peruban. Peruban felkeresi Limát, Puerto Maldonadót és Trujillót.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő