A pápa fölhívta telefonon Simon Pereszt és Mahmud Abbászt

Ferenc pápa – 2014. július 18., péntek | 19:10

Ferenc pápa pénteken délelőtt személyesen fölhívta telefonon Simon Perez és Mahmud Abbasz elnököket  – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Ferenc pápa pénteken délelőtt személyesen fölhívta telefonon Simon Perez és Mahmud Abbasz elnököket, hogy megossza velük mély aggodalmát a Gázai övezetben kialakult helyzet miatt, mely mindkét nép számára az ellenségeskedés, a gyűlölet és a szenvedés növekvő légkörében számos áldozatot szed és súlyos humanitárius válságot idézett elő.

Mint ahogy közelmúltban tett szentföldi zarándoklata során és a június 8-i béketalálkozó alkalmával tette, most is biztosította az elnököket, hogy az egész Egyházzal együtt szüntelenül imádkozik a Szentföld békéjéért. A telefonbeszélgetésben elmondta, hogy mindkét elnököt a béke embereinek tartja, és arra buzdította őket, hogy imádkozzanak tovább és tegyenek meg mindent azért, hogy az érdekelt felek, a helyi és nemzetközi politikai felelősök elérjék az ellenségeskedés beszüntetését és munkálkodjanak a fegyverszünet, a béke, és a szívek kiengesztelődése érdekében.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria