A pápa részvéttávirata a strasbourgi merényletet követően

2018. december 13. csütörtök, 12:10

Ferenc pápa december 12-én, szerdán este Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával részvéttáviratot küldött Luc Ravel strasbourgi érseknek.

Szomorúsággal és aggodalommal fogadta a Szentatya a strasbourgi karácsonyi vásáron kedden este történt, több halálos áldozatot követelő merénylet hírét.

Ferenc pápa ismételten elítélte az ilyen jellegű cselekedeteket. Együttérzéséről és imádságáról biztosítja az érintetteket, az elhunytakat Isten irgalmasságába ajánlja; a vigasztalás jegyében Isten bőséges áldását kéri a merénylet elszenvedőire, a segítőkre és az egész francia népre.

* * *

A BBC tájékoztatása szerint két ember meghalt, egy áldozat az agyhalál állapotában van és több mint tizen megsebesültek a franciaországi Strasbourgban december 11-én, kedden este a karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésben. Életbe léptették a biztonsági protokollt, lezárták az Európai Parlamentet, mozgósították a biztonsági szolgálatokat. A francia vádhatóság terrorcselekmény miatt indított vizsgálatot. Az elkövető, akit egy 29 éves férfiként azonosítottak, szökésben van.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő