A paraguayi elnököt fogadta a pápa

2018. november 7. szerda 11:20

Október 5-én délelőtt Mario Abdo Benítezt, a Paraguayi Köztársaság elnökét fogadta Ferenc pápa. Az audiencián hangsúlyozták a keresztény értékek fontosságát Paraguay számára.

A Szentatya a szokásnak megfelelően az Apostoli Palotában fogadta az államfőt feleségével és kíséretével együtt. A dél-amerikai politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

A Szentszék sajtóközleményben tájékoztatott a megbeszélésekről. A felek elégedettek a Szentszék és Paraguay közötti kapcsolatokkal: kiemelték, hogy a keresztény értékek nemcsak a múltban voltak fontosak, de a jelenben is fontos szerepet játszanak Paraguay életében. Megállapították, hogy a helyi egyház az egész társadalom javát szolgálja. Tárgyaltak az ország helyzetéről is, különös tekintettel a társadalmi fejlődés előmozdítására, a családtámogatásra, valamint a szegénység, a korrupció és a kábítószer-kereskedelem elleni harcra. Végül nemzetközi és regionális kérdéseket érintettek, melyek a Vatikán és Paraguay számára egyaránt fontosak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő