A paraguayi elnököt fogadta a pápa

2018. november 7. szerda, 11:20

Október 5-én délelőtt Mario Abdo Benítezt, a Paraguayi Köztársaság elnökét fogadta Ferenc pápa. Az audiencián hangsúlyozták a keresztény értékek fontosságát Paraguay számára.

A Szentatya a szokásnak megfelelően az Apostoli Palotában fogadta az államfőt feleségével és kíséretével együtt. A dél-amerikai politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

A Szentszék sajtóközleményben tájékoztatott a megbeszélésekről. A felek elégedettek a Szentszék és Paraguay közötti kapcsolatokkal: kiemelték, hogy a keresztény értékek nemcsak a múltban voltak fontosak, de a jelenben is fontos szerepet játszanak Paraguay életében. Megállapították, hogy a helyi egyház az egész társadalom javát szolgálja. Tárgyaltak az ország helyzetéről is, különös tekintettel a társadalmi fejlődés előmozdítására, a családtámogatásra, valamint a szegénység, a korrupció és a kábítószer-kereskedelem elleni harcra. Végül nemzetközi és regionális kérdéseket érintettek, melyek a Vatikán és Paraguay számára egyaránt fontosak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

19:48
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

14:33