A pécs-tettyei ifjúsági passió szereplőivel találkozott Udvardy György

2018. április 12. csütörtök 16:08

A virágvasárnap Pécsett bemutatott szabadtéri ifjúsági passió szervezőinek és résztvevőinek mondott köszönetet Udvardy György pécsi megyéspüspök április 10-én a Magtár Látogatóközpontban.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A főbb szerepeket alakító fiatalokon kívül a passiójáték megvalósításában számos közösség részt vett. A virágvasárnap bemutatott misztériumjátékban több kisebb jelenet megelevenedését segítették a Szent Mór Iskolaközpont diákjai, a Keleti Városrészi Óvoda Zsolnay Vilmos Utcai Tagóvodája egyik csoportja, a Szívvel-lélekkel közösség és a máriakéméndi Gyertyaláng közösség tagjai, a Pécsi Református Kollégium nagyharsányi általános iskolájának drámaszakkörösei, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének hajléktalan ellátottjai. A katonákat közösségi szolgálatos diákok játszották, a menet irányításában pedig idén is a cserkészek segédkeztek. A zenei szolgálathoz a Pécsi Bazilika Bárdos kórusa is hozzájárult.

Két héttel az ifjúsági passió bemutatása után, a próbák szokásos kedd délutáni idejében ismét összegyűltek a misztériumjáték résztvevői. A találkozó célja az volt, hogy a szervezők lehetőséget adjanak a reflexiókra és tapasztalatot cseréljenek a fiatalok.

A délután menetrendje a próbákéhoz hasonlóan épült fel: az összejövetel közös imával, szentírásolvasással és elmélkedéssel kezdődött. A jelenlévők, mintegy harmincan, beszámoltak a passiójáték kapcsán szerzett élményeikről.

Azon túl, hogy a többség jövőre is szeretne részese lenni az előadásnak, többen megfogalmazták, hogy hiányoznak a közös próbák, a kedd délutáni találkozók, hiszen – mint mondták – úgy érzik, ezeken összetartó közösség alakult ki.

A találkozón részt vett Udvardy György megyéspüspök is, aki nem csupán mint főpásztor foglalta össze a passió előadásához fűződő meglátásait, hanem beszámolt arról is, számára mit jelentett Cirenei Simon szerepét megformálni. Megköszönte az ifjúsági előadás résztvevőinek aktív és áldozatkész tevékenységét, illetve levélben köszönetet mondott a máriagyűdi élő passió szereplőinek is, akik szintén virágvasárnap mutattak be misztériumjátékot.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat