A pécs-tettyei ifjúsági passió szereplőivel találkozott Udvardy György

2018. április 12. csütörtök 16:08

A virágvasárnap Pécsett bemutatott szabadtéri ifjúsági passió szervezőinek és résztvevőinek mondott köszönetet Udvardy György pécsi megyéspüspök április 10-én a Magtár Látogatóközpontban.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A főbb szerepeket alakító fiatalokon kívül a passiójáték megvalósításában számos közösség részt vett. A virágvasárnap bemutatott misztériumjátékban több kisebb jelenet megelevenedését segítették a Szent Mór Iskolaközpont diákjai, a Keleti Városrészi Óvoda Zsolnay Vilmos Utcai Tagóvodája egyik csoportja, a Szívvel-lélekkel közösség és a máriakéméndi Gyertyaláng közösség tagjai, a Pécsi Református Kollégium nagyharsányi általános iskolájának drámaszakkörösei, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének hajléktalan ellátottjai. A katonákat közösségi szolgálatos diákok játszották, a menet irányításában pedig idén is a cserkészek segédkeztek. A zenei szolgálathoz a Pécsi Bazilika Bárdos kórusa is hozzájárult.

Két héttel az ifjúsági passió bemutatása után, a próbák szokásos kedd délutáni idejében ismét összegyűltek a misztériumjáték résztvevői. A találkozó célja az volt, hogy a szervezők lehetőséget adjanak a reflexiókra és tapasztalatot cseréljenek a fiatalok.

A délután menetrendje a próbákéhoz hasonlóan épült fel: az összejövetel közös imával, szentírásolvasással és elmélkedéssel kezdődött. A jelenlévők, mintegy harmincan, beszámoltak a passiójáték kapcsán szerzett élményeikről.

Azon túl, hogy a többség jövőre is szeretne részese lenni az előadásnak, többen megfogalmazták, hogy hiányoznak a közös próbák, a kedd délutáni találkozók, hiszen – mint mondták – úgy érzik, ezeken összetartó közösség alakult ki.

A találkozón részt vett Udvardy György megyéspüspök is, aki nem csupán mint főpásztor foglalta össze a passió előadásához fűződő meglátásait, hanem beszámolt arról is, számára mit jelentett Cirenei Simon szerepét megformálni. Megköszönte az ifjúsági előadás résztvevőinek aktív és áldozatkész tevékenységét, illetve levélben köszönetet mondott a máriagyűdi élő passió szereplőinek is, akik szintén virágvasárnap mutattak be misztériumjátékot.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat