A svájci püspökök ellenzik a vasárnapi vásárlást – különösen karácsony előtt

2017. december 6. szerda 10:21

A svájci püspöki konferencia felhívást tett közzé, kérve, hogy az üzletek tartsanak zárva december 24-én, vasárnap.

A svájci püspökök már több alkalommal szót emeltek a vasárnapi pihenőnap érdekében, amely az Úrnak, a családnak, az emberi kapcsolatoknak szentelt nap. Ez még inkább igaz idén – hangsúlyozzák a főpásztorok–, amikor december 24-e, karácsony előestéje, szenteste vasárnapra esik. Ezért a svájci püspöki konferencia felhívást tett közzé, amelyben kéri, hogy az üzletek tartsanak zárva december 24-én, vasárnap.

A főpásztorok emlékeztetnek: adventben a keresztények Jézus Krisztus születésének megünneplésére készülnek. Ez az elmélkedés, a rácsodálkozás és a mások iránti szeretet ideje. A családban ápolják a karácsonyi hagyományokat, és örülnek, hogy viszontlátják a rokonokat és a barátokat. A lakosság számára fontos a részvétel szenteste a szentmisén – ilyenkor többnyire teljesen megtelnek a templomok.

A svájci püspöki konferencia tagjai arra buzdítanak, hogy az üzletek ne legyenek nyitva az adventi vasárnapokon, és legfőképpen advent negyedik vasárnapján tartsanak zárva, mivel az idén december 24-re, az ünnep kezdetére esik. A főpásztorok tehát arra kérik az üzlettulajdonosokat, hogy tekintsenek el az aznapi nyitvatartástól.

A felhívást a svájci protestáns egyházak föderációja is támogatja.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: ünnepek
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap