A svájci püspökök ellenzik a vasárnapi vásárlást – különösen karácsony előtt

2017. december 6. szerda 10:21

A svájci püspöki konferencia felhívást tett közzé, kérve, hogy az üzletek tartsanak zárva december 24-én, vasárnap.

A svájci püspökök már több alkalommal szót emeltek a vasárnapi pihenőnap érdekében, amely az Úrnak, a családnak, az emberi kapcsolatoknak szentelt nap. Ez még inkább igaz idén – hangsúlyozzák a főpásztorok–, amikor december 24-e, karácsony előestéje, szenteste vasárnapra esik. Ezért a svájci püspöki konferencia felhívást tett közzé, amelyben kéri, hogy az üzletek tartsanak zárva december 24-én, vasárnap.

A főpásztorok emlékeztetnek: adventben a keresztények Jézus Krisztus születésének megünneplésére készülnek. Ez az elmélkedés, a rácsodálkozás és a mások iránti szeretet ideje. A családban ápolják a karácsonyi hagyományokat, és örülnek, hogy viszontlátják a rokonokat és a barátokat. A lakosság számára fontos a részvétel szenteste a szentmisén – ilyenkor többnyire teljesen megtelnek a templomok.

A svájci püspöki konferencia tagjai arra buzdítanak, hogy az üzletek ne legyenek nyitva az adventi vasárnapokon, és legfőképpen advent negyedik vasárnapján tartsanak zárva, mivel az idén december 24-re, az ünnep kezdetére esik. A főpásztorok tehát arra kérik az üzlettulajdonosokat, hogy tekintsenek el az aznapi nyitvatartástól.

A felhívást a svájci protestáns egyházak föderációja is támogatja.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: ünnepek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda