A szabolcsveresmarti szeretetszolgálat intézményeiben tett látogatást Szocska Ábel

2018. február 9. péntek 15:14

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó tett látogatást a szabolcsveresmarti egyházközség fenntartásában működő Szent Jobb Szeretetszolgálatnál és bölcsődében január 31-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Látogatása során Szocska Ábel megáldotta a térség szociális intézményeit. Elsőként a Szent Jobb Szeretetszolgálat Szabolcsveresmarton működő irodáját, majd az egyházközség újdombrádi filiájában működő Lurkó Kuckó Bölcsődét kereste fel. Az apostoli kormányzó Bacskainé Papp Johanna köszöntője és a gyermekek műsora után megszentelte az épületet, majd megáldotta a gyerekeket, szülőket és a bölcsőde munkatársait.

Az apostoli kormányzó látogatását a fényeslitkei filiában működő szociális házban folytatta. Az idősek közös imádsággal adtak hálát a látogatásért, majd a közösség életéről beszélgettek. Miután Szocska Ábel megszentelte a házat, megáldotta az idős testvéreket és segítőiket. A találkozás végén az idősek saját maguk által készített kézműves tárgyakkal ajándékozták meg az apostoli kormányzót.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabolcsveresmarti Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egy-masodik-anyak-napja-magyar-zarandokok-koszontottek-szuzanyat-frauenkirchenben
Egy második anyák napja – Magyar zarándokok köszöntötték a Szűzanyát Frauenkirchenben

Magyar zarándokok töltötték meg a burgenlandi Boldogasszony (Frauenkirchen) barokk bazilikáját Szűz Mária mennybevételének ünnepén. A hagyományos magyar nyelvű szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be idén augusztus 15-én.

12:27
templombucsu-es-diakonusszenteles-miskolcon
Templombúcsú és diakónusszentelés Miskolcon

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, a miskolci püspöki székesegyház búcsúján diakónust szentelt Szocska A. Ábel nyíregyházi püspök.

11:36