A szabolcsveresmarti szeretetszolgálat intézményeiben tett látogatást Szocska Ábel

2018. február 9. péntek, 15:14

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó tett látogatást a szabolcsveresmarti egyházközség fenntartásában működő Szent Jobb Szeretetszolgálatnál és bölcsődében január 31-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Látogatása során Szocska Ábel megáldotta a térség szociális intézményeit. Elsőként a Szent Jobb Szeretetszolgálat Szabolcsveresmarton működő irodáját, majd az egyházközség újdombrádi filiájában működő Lurkó Kuckó Bölcsődét kereste fel. Az apostoli kormányzó Bacskainé Papp Johanna köszöntője és a gyermekek műsora után megszentelte az épületet, majd megáldotta a gyerekeket, szülőket és a bölcsőde munkatársait.

Az apostoli kormányzó látogatását a fényeslitkei filiában működő szociális házban folytatta. Az idősek közös imádsággal adtak hálát a látogatásért, majd a közösség életéről beszélgettek. Miután Szocska Ábel megszentelte a házat, megáldotta az idős testvéreket és segítőiket. A találkozás végén az idősek saját maguk által készített kézműves tárgyakkal ajándékozták meg az apostoli kormányzót.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabolcsveresmarti Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda