A szabolcsveresmarti szeretetszolgálat intézményeiben tett látogatást Szocska Ábel

2018. február 9. péntek 15:14

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó tett látogatást a szabolcsveresmarti egyházközség fenntartásában működő Szent Jobb Szeretetszolgálatnál és bölcsődében január 31-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Látogatása során Szocska Ábel megáldotta a térség szociális intézményeit. Elsőként a Szent Jobb Szeretetszolgálat Szabolcsveresmarton működő irodáját, majd az egyházközség újdombrádi filiájában működő Lurkó Kuckó Bölcsődét kereste fel. Az apostoli kormányzó Bacskainé Papp Johanna köszöntője és a gyermekek műsora után megszentelte az épületet, majd megáldotta a gyerekeket, szülőket és a bölcsőde munkatársait.

Az apostoli kormányzó látogatását a fényeslitkei filiában működő szociális házban folytatta. Az idősek közös imádsággal adtak hálát a látogatásért, majd a közösség életéről beszélgettek. Miután Szocska Ábel megszentelte a házat, megáldotta az idős testvéreket és segítőiket. A találkozás végén az idősek saját maguk által készített kézműves tárgyakkal ajándékozták meg az apostoli kormányzót.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabolcsveresmarti Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
isten-az-irgalom-es-szeretet-istene-befejezodott-az-eloadas-sorozat-belso-varkastelyrol2
Isten az irgalom és a szeretet istene – Befejeződött az előadás-sorozat „A belső várkastélyról”

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot tartott Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A hetedik, utolsó előadást május 24-én, csütörtökön este tartották. Az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes és Baráth Évi orvos, mentálhigiénés szakember voltak.

20:20
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

17:31