A szabolcsveresmarti szeretetszolgálat intézményeiben tett látogatást Szocska Ábel

2018. február 9. péntek 15:14

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó tett látogatást a szabolcsveresmarti egyházközség fenntartásában működő Szent Jobb Szeretetszolgálatnál és bölcsődében január 31-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Látogatása során Szocska Ábel megáldotta a térség szociális intézményeit. Elsőként a Szent Jobb Szeretetszolgálat Szabolcsveresmarton működő irodáját, majd az egyházközség újdombrádi filiájában működő Lurkó Kuckó Bölcsődét kereste fel. Az apostoli kormányzó Bacskainé Papp Johanna köszöntője és a gyermekek műsora után megszentelte az épületet, majd megáldotta a gyerekeket, szülőket és a bölcsőde munkatársait.

Az apostoli kormányzó látogatását a fényeslitkei filiában működő szociális házban folytatta. Az idősek közös imádsággal adtak hálát a látogatásért, majd a közösség életéről beszélgettek. Miután Szocska Ábel megszentelte a házat, megáldotta az idős testvéreket és segítőiket. A találkozás végén az idősek saját maguk által készített kézműves tárgyakkal ajándékozták meg az apostoli kormányzót.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabolcsveresmarti Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-imadkozom-azokert-akik-eretneknek-belyegeznek
Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zárt körű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban jelent meg.

2018. február 21. szerda
a-romak-integraciojarol-es-az-egyhazak-szereperol-rendeztek-konferenciat-budapesten
A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe” címmel rendeztek konferenciát a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2018. február 21. szerda