A szabolcsveresmarti szeretetszolgálat intézményeiben tett látogatást Szocska Ábel

2018. február 9. péntek 15:14

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó tett látogatást a szabolcsveresmarti egyházközség fenntartásában működő Szent Jobb Szeretetszolgálatnál és bölcsődében január 31-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Látogatása során Szocska Ábel megáldotta a térség szociális intézményeit. Elsőként a Szent Jobb Szeretetszolgálat Szabolcsveresmarton működő irodáját, majd az egyházközség újdombrádi filiájában működő Lurkó Kuckó Bölcsődét kereste fel. Az apostoli kormányzó Bacskainé Papp Johanna köszöntője és a gyermekek műsora után megszentelte az épületet, majd megáldotta a gyerekeket, szülőket és a bölcsőde munkatársait.

Az apostoli kormányzó látogatását a fényeslitkei filiában működő szociális házban folytatta. Az idősek közös imádsággal adtak hálát a látogatásért, majd a közösség életéről beszélgettek. Miután Szocska Ábel megszentelte a házat, megáldotta az idős testvéreket és segítőiket. A találkozás végén az idősek saját maguk által készített kézműves tárgyakkal ajándékozták meg az apostoli kormányzót.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabolcsveresmarti Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda