A szentmiséről tartanak imaalkalom-sorozatot Egerben

2019. január 7. hétfő, 16:31

„A szentmise – életünk középpontja” címmel indult imaalkalom-sorozat Egerben. A minden hónap első csütörtökén megrendezendő esemény célja az Eucharisztia titkának megismertetése. Az első alkalmat január 3-án tartották a Nagyboldogasszony-templomban.

Ternyák Csaba egri érsek a szentmise kezdetén elmondta, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyfajta forrást hozott a magyar egyházba. Mint emlékeztetett, Eger is bekapcsolódott a felkészülési folyamatokba, többek között „A szentségimádás iskolája” programsorozattal. A főpásztor hozzátette, ezeknek az alkalmaknak az a céljuk, hogy minél bensőségesebb kapcsolatot tudjunk kialakítani az eucharisztikus Krisztussal.

Hisszük, hogy Krisztus itt van velünk templomainkban. Régen az emberek a templomok mellett elmenve kalapot emeltek, köszöntötték őt. Eucharisztia, vasárnap nélkül nem tudunk élni, amit közösségeinkben együtt ünneplünk – tette hozzá Ternyák Csaba érsek.

A szentmise – életünk középpontja sorozat első tanítását Menyhárt József plébános tartotta a homília részeként. Mint fogalmazott, a kenyér testi-lelki kivirágzásunk eszköze, az áldozatos munka gyümölcse, amely az életerő gyarapodását szolgálja. A plébános hozzátette, az Ószövetségben a kenyér, a bor és a víz csupán testi erőforrás, de Isten tervében a léleképítés égi eszköze.

A szentmise után szentségimádást is tartottak. A következő imaalkalom február 7-én 18 órától lesz az egri Szent Bernát-templomban.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd