A szombathely-szőllősiek jubileumi zarándoklata Mariazellbe

2018. augusztus 10. péntek, 17:57

Július 12. és 15. között a szombathely-szőllősi Jézus Szíve Plébánia gyalogos zarándoklatot szervezett Mariazellbe, immár tizedik alkalommal.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A jubileumi zarándoklat a hagyományoknak megfelelően a szombathely-szőllősi Jézus Szíve-plébániatemplomból indult, hajnali misével. A kőszegi zarándokútvonalat némileg tehermentesítve 2008-ban kezdődött az első zarándoklat, az úgynevezett déli útvonalon, amelyen kezdetben a viszonylag embert próbálóbb szakaszok miatt csak néhányan, de az utóbbi években mindig harminc fő felett indultak neki a nagy útnak.

„A négynapos zarándoklat bővelkedett lelki élményekben, magasságokban és mélységekben..., ilyenkor igyekszünk megérteni az emberi fizikum végességének üzenetét, ahol kezdődik a természetfeletti megtapasztalása” – írják a zarándokok beszámolójukban.

Forrás és fotó: szombathely-szőllősi Jézus Szíve Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: zarándoklat
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd