A tiszta szerelemért imádkoztak Szegeden

2018. február 21. szerda 09:22

Február 17-én, nagyböjt első vasárnapján a házasság hete zárásaként a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség hagyományos Esti8-as szentmiséjében a tiszta szívért és szerelemért imádkoztak.

A szentmisében két jegyben járó fiatal, Lengyel András és Balogh Rita tanúságát hallgathatták meg a jelenlévők. A tanúságtételben szó esett Szent II. János Pál pápa testről, szexualitásról való tanításáról (test teológiája), amely szerint szexualitásunk nem rossz dolog, mivel Istentől való. Az Isten által elgondolt, megálmodott eredeti tervet kell ebben is követnünk. A tanúságtevők beszéltek az általuk megélt nehézségekről, sebekről, melyeket Isten képes begyógyítani. Továbbá azt is elmondták, hogy meg kellett tanulniuk egymás szeretetnyelvét, hogy miként lehet elfogadni és adni egymásnak a szeretetet.

Az idén a szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség több programmal is csatlakozott a házasság hete Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda által szervezett programsorozatához. Február 10-én az Isten, szex és az élet értelme – bevezetés a test teológiájába című előadáson vehettek részt a fiatalok. A Budapestről érkezett Testteós csapat olyan kérdésekre kereste a választ, mint: Mire hív az Egyház a házasság előtti szexualitással kapcsolatban? És mire hív a házasságban? Mit tanít valójában az Egyház a szexualitásról, férfiról és nőről?

Február 13-án, húshagyókedden táncházat is rendeztek, amelyen a Ménkű banda szolgáltatta a talpalávalót, és Simoncsics Pál segített a felcsíki és széki táncok elsajátításában.

Forrás és fotó: Köllő Sándor szegedi egyetemi lelkész

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

09:43
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök